Így is lehet: egy német példa a felesleges szatyrok “eltűntetésére”

Németország már a század kezdetétől élen jár az újrahasznosításban, ugyanakkor a felesleges anyagok újrafelhasználásának is élharcosa. A közelmúltban Frankfurtban indult el az a kezdeményezés, amely lehetővé teszi, hogy a korábbi szatyroknak ismét hasznát vegyék az fogyasztók a bevásárlások alkalmával. A szatyorcsere állomások ott már működnek.

Nézzük meg közelebből, hogy miről is van szó!

 


 

Csomagolási Napló vezetése: oktatási eszköz a figyelem felkeltésére és a csomagolási hulladék csökkentésére

A környezettudatosság és a fenntarthatóság korában kulcsfontosságú, hogy a fiatalabb generációkban is tudatosítsuk mindennapi tevékenységük környezeti hatásait. Az egyik olyan terület, amelyet gyakran észre sem veszünk, a mindennapi életünk során keletkező csomagolási hulladék mennyisége. Emiatt az Európai Hulladékcsökkentési Hét elindítja a „Csomagolási Naplót”, amely egy hatékony eszköz arra, hogy felhívja a figyelmet a csomagolási hulladékokra és elősegítse a hulladékcsökkentést az iskolai tanulók körében.

 

A Csomagolási Napló vezetése

A Csomagolási Napló vezetése egy egyszerű, de hatásos feladat, amelynek célja, hogy a tanulók tudatosabban figyeljenek oda az általuk termelt csomagolási hulladékokra. Ennek a tevékenységnek az elsődleges célja, hogy ösztönözze a tanulókat az egy hét alatt keletkezett csomagolási hulladék megfigyelésére, rögzítésére és a hulladékcsökkentési megoldások megbeszélésére. A Csomagolási Napló vezetése című feladat a következő ütemezéssel valósítható meg:

1. lépés: Beszélgetés a csomagolási hulladékokról
2. lépés: Csomagolási Naplók kiosztása és adatrögzítés
3. lépés: A tapasztalatok megvitatása és a megoldások átgondolása
4. lépés: Megoldások bemutatása
5. lépés: A bevezetésre kerülő megoldások eredményének nyomon követése
6. lépés: Az eredmények megosztása és megünneplése

Ez a feladat könnyen megismételhető otthon, az irodákban és más környezetben, így sokoldalú eszköz a fenntartható gyakorlatok népszerűsítésére az egész társadalomban.

CSOMAGOLJ ÖKOSAN!

Kattints és töltsd le a csomagolási naplót!