Ötleted és igyekezeted jutalmazzuk is!

Amennyiben részt veszel az Európai Hulladékcsökkentési Héten Te már nyertes vagy, mivel saját és környezted jövőjét szolgálod ökológiai lábnyomod csökkentésével.
Emellett nemzetközi díjra is esélyes lehetsz! Amennyiben szeretnél részt venni az európai megmérettetésen (regisztráció során szükséges jelezni a részvételi szándékot), felterjesztheted akciódat a brüsszeli Európai Hulladékcsökkentési Hét díjra. A hazai koordinátor, az Energiastratégia Intézet szakmai támogatásával a beérkezett akcióötletek közül minden kategóriában kiválasztja a szakmailag legjobbnak ítélt akcióötleteket.
A jelentkezéshez nincs más dolgod, minthogy jelzed a részvételi szándékot a regisztráció során, majd a megvalósított akcióról részletes beszámolót küldesz részünkre (magyar és angol nyelven), amit meghatározott szempontok szerint értékel a szakmai bizottság. Fontos! A regisztráció során jelzett részvételi szándék tehát nem jelenti a díjra való automatikus jelölést! A legjobbnak talált ötleteket terjesztjük fel a nemzetközi díjra. Ezt az ajánlást minden résztvevő ország megteszi, végül az Európai Hulladékcsökkentési Hét főkoordinátora az akciók közül kiválasztja a legjobbakat.

Díjra való jelölés szempontjai:

  • 1. Figyelemfelkeltési és kommunikációs szempontok
  • 2. Jó gyakorlat, eredetiség, követendő példa szempontjai
  • 3. Az akció tartalma, a hulladékcsökkentésre, újra-használatra vagy anyagában történő hasznosításra fektetett hangsúly
  • 4. Adaptálhatóság, terjeszthetőség Európa további országaiban
  • 5. A projekt hosszú távú hatása, eredmények értékelése