Európai Hulladékcsökkentési Hét

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019. november 16-24. között kerül megrendezésre. Az idei év kiemelt témája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében –„Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” szlogennel.

Olvass tovább…


20160518_175916

Magyar díjeső az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán

Átadtuk az Európai Hulladékcsökkentési Hét Magyarország díjakat. Az elismerést a legutóbbi, a tavaly év végén lebonyolított kezdeményezés kiemelkedő hazai résztvevői kapták. A legjobb, legkreatívabb, legtöbb embert megmozgató akciók kiötlői 2016. május 18-án Budapesten, az Országos Hulladékgazdálkodási Konferencia szakmai rendezvényünkön vehették át a díjat.

Olvass tovább…


Magyar óvoda is versenyben van az Európai Hulladékcsökkentési Díjértpumukli_ewwr_het

A tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Héten lebonyolított akciók között ismét bekerült a döntőbe egy magyar oktatási intézmény. Az érdi Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda akcióját a három legjobb oktatási intézményeket célzó akció közé sorolta a hat tagú nemzetközi szakmai zsűri. 2016-ban az Európai Hulladékcsökkentési Díjért több mint 90 szervezet versenyez szerte Európából.

Olvass tovább…


csatlakozás európai hulladékcsökkentési hétMegvannak a magyar jelöltek a hulladékcsökkentési díjra

Hat kategória és hat kreatív, komplex és interaktív akció, illetve akciósorozat – ők képviselik Magyarországot az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folyó küzdelemben. Az „előzsűri”, azaz az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság munkatársaiból, az Európai Hulladékcsökkentési Hét szervezőcsapatának tagjaiból állt össze, akiknek összesen 85 akcióból kellett kiválasztaniuk kategóriánként a legjobbat.

Olvass tovább…


Vállalom„Vállalom!” – egész évben a hulladékcsökkentésért

Bár a 2015. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét november 29-én véget ért, ezentúl a kampány egész évben tart. Nem csak egy hétig… Elindult a „Vállalom!” magyar nyelvű oldala.

Olvass tovább…


Mi is az az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

europai hulladekcsokkentesi het mi azAz Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Miért jó ez nekem?

Segíthetsz életben maradni a bolygónknak

segits a földönA megtermelt szeméthegyek nemcsak a szemünket bántják, hanem a környezetünkre is negatív, romboló hatással vannak. Pusztítják, mérgezik az állatvilágot, például az állatok tápláléknak nézhetik a hulladékot, és az elhagyott szemétből káros anyagok oldódhatnak ki, amelyek szennyezik természetes vizeinket és ivóvízbázisainkat. Ez hosszú távon a mi egészségünkre is káros hatással lehet…

Hogyan csatlakozhatok?

csatlakozás európai hulladékcsökkentési hétNem kell mást tenned, mint regisztrálni!
Ha szívesen bemutatnád, és megvalósítanád saját akcióötletedet, vagy tesztelnél már meglévő ötleteket, ne habozz, regisztrálj!
Minden akció számít!

Meríts ihletet

akcióötletek hulladékcsökkentésAz Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében már korábban is nagyon változatos akciók valósultak meg. Rendeztek konferenciákat, kihelyeztek információs pultokat, hirdettek versenyeket hulladékcsökkentési témakörben, és végül, de nem utolsó sorban szerveztek kiállításokat is a lelkes önkéntesek. 5 év alatt 37.528 akciót hajtottak végre szerte Európában.