Már lehet jelentkezni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre

Már lehet jelentkezni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre

EWWR_2015_headerIdén november 21-29. között lesz az akciósorozat, amelyre bárki jelentkezhet, aki szeretne egy hulladékcsökkentő ötletet a gyakorlatban is kivitelezni. Csatlakozni a kezdeményezéshez a kampány weboldalán lehet november 6-ig.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében tartják a kontinensen. Hazánk immár ötödik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. A kampány keretében önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának (szelektív hulladékgyűjtés) fontosságára.

EWWR_tobbet_kevesebbol

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez a „Hozz ki többet kevesebből!”gondolat, amelynek lényege, hogy minél kevesebb erőforrás felhasználásával érjük el ugyanazt az eredményt. Ez jelentheti többek között tárgyak kreatív újrahasználatát, eszközök kölcsönadását, bérlését a megvásárlásuk helyett, termékek vásárlása helyett szolgáltatás nyújtását (pl. ökodizájn és/vagy kreatív újrahasználati workshop/ verseny; kávézó és szerviz, közösségi szerviz).

A kezdeményezéshez csatlakozni lehet a központi témához kapcsolódó ötletekkel, de bármilyen más kreatív, a hulladékkeletkezés megelőzését, a keletkezett mennyiség csökkentését, a termékek újrahasználatát, valamint a hulladékká vált anyagok újrahasznosítását elősegítő ötlet megvalósítható.

A kampány weboldalán számos már kipróbált akcióötletet találsz.

3R koncepció

A kampányhoz hat kategóriában lehet csatlakozni, ezek az

  • államigazgatási szerv, hatóság;
  • egyesület, civil szervezet;
  • gazdálkodó, ipari szervezet;
  • oktatási intézmény;
  • magánszemély;
  • egyéb szervezet (egyházak, kórház, idősek otthona, kulturális központ, stb.).

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét legeredményesebb, legjobb akcióit Magyarország minden évben benevezi az Európai Hulladékcsökkentési Díjra… 🙂

A jelentkezési határidő: 2015. november 6.

Számítunk Rád is! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.