Két magyar esélyese is van az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díjnak!

További részletekért olvasd el cikkünket!

Töltsd ki Te is, számítunk a véleményedre: Európai Hulladékos Kérdőív
Válaszaid nagy segítséget nyújtanak a hazai helyzet feltérképezéséhez!
(A kérőív kitöltése mindössze 5-10 percbe telik és anonim módon történik.)

Szeretnéd élhetőbbé és hulladékmentessé tenni környezetedet, de nem tudod, hogyan kezdj bele? A mindennapjaidban Te magad is rengeteget tehetsz egy kis odafigyeléssel, de nagy változások elérésére igazából csak együtt vagyunk képesek. Ha van ötleted, mi segítünk megvalósítani! Ha nincs, az sem baj! Jelentkezz és mi ebben is segítünk! Csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Hét résztvevőihez, és tegyünk együtt a bolygónkért!

Minden akció számít!

Mi is az az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Miért jó ez nekem?

Segíthetsz életben maradni a bolygónknak

A megtermelt szeméthegyek nemcsak a szemünket bántják, hanem a környezetünkre is negatív, romboló hatással vannak. Pusztítják, mérgezik az állatvilágot, például az állatok tápláléknak nézhetik a hulladékot, és az elhagyott szemétből káros anyagok oldódhatnak ki, amelyek szennyezik természetes vizeinket és ivóvízbázisainkat. Ez hosszú távon a mi egészségünkre is káros hatással lehet…

Hogyan csatlakozhatok?

Nem kell mást tenned, mint regisztrálni!
Ha szívesen bemutatnád, és megvalósítanád saját akcióötletedet, vagy tesztelnél már meglévő ötleteket, ne habozz, regisztrálj!
Minden akció számít!

Fókuszban az ételhulladék

Minden évben úgynevezett „Tematikus Megelőzési Napok”-ra való felhívást is közzétesznek a szervezők. Ennek kapcsán minden alkalommal külön a hulladékkeletkezés megelőzésének egy-egy specifikus pontjára fókuszáló akcióötletek kidolgozására hívják fel a figyelmet. 2014-ben az élelmiszer- és ételhulladék keletkezésének megelőzése, ennek mennyiségi csökkentése kerül előtérbe.

Ezzel kapcsolatosan is várjuk akcióötleteiteket.

Meríts ihletet

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében már korábban is nagyon változatos akciók valósultak meg. Rendeztek konferenciákat, kihelyeztek információs pultokat, hirdettek versenyeket hulladékcsökkentési témakörben, és végül, de nem utolsó sorban szerveztek kiállításokat is a lelkes önkéntesek. 5 év alatt 37.528 akciót hajtottak végre szerte Európában.