Idén újra! A regisztráció már elkezdődött, csatlakozz Te is!

Európai Hulladékcsökkentési Hét – ÚjrahasználatMi is az az Európai Hulladékcsökkentési Hét? Látogass el weboldalunkra, csatlakozz a 2015. november 21-29. között megvalósuló kezdeményezéshez és vegyél a részt egy hulladékcsökkentési akció megvalósításában.http://www.hulladekcsokkentesihet.hu

Posted by OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság – Szelektalok.hu on 2015. szeptember 8.

 

Szeretnéd élhetőbbé és hulladékmentessé tenni környezetedet, de nem tudod, hogyan kezdj bele? A mindennapjaidban Te magad is rengeteget tehetsz egy kis odafigyeléssel, de nagy változások elérésére igazából csak együtt vagyunk képesek. Ha van ötleted, mi segítünk megvalósítani! Ha nincs, az sem baj! Jelentkezz és mi ebben is segítünk! Csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Hét résztvevőihez, és tegyünk együtt a bolygónkért!

Minden akció számít!


Mi is az az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

europai hulladekcsokkentesi het mi azAz Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Miért jó ez nekem?

Segíthetsz életben maradni a bolygónknak

segits a földönA megtermelt szeméthegyek nemcsak a szemünket bántják, hanem a környezetünkre is negatív, romboló hatással vannak. Pusztítják, mérgezik az állatvilágot, például az állatok tápláléknak nézhetik a hulladékot, és az elhagyott szemétből káros anyagok oldódhatnak ki, amelyek szennyezik természetes vizeinket és ivóvízbázisainkat. Ez hosszú távon a mi egészségünkre is káros hatással lehet…

Hogyan csatlakozhatok?

csatlakozás európai hulladékcsökkentési hétNem kell mást tenned, mint regisztrálni!
Ha szívesen bemutatnád, és megvalósítanád saját akcióötletedet, vagy tesztelnél már meglévő ötleteket, ne habozz, regisztrálj!
Minden akció számít!

Meríts ihletet

akcióötletek hulladékcsökkentésAz Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében már korábban is nagyon változatos akciók valósultak meg. Rendeztek konferenciákat, kihelyeztek információs pultokat, hirdettek versenyeket hulladékcsökkentési témakörben, és végül, de nem utolsó sorban szerveztek kiállításokat is a lelkes önkéntesek. 5 év alatt 37.528 akciót hajtottak végre szerte Európában.