Zöldlista – Kevesebb csomagolóanyaggal is óvd a környezeted!

Zöldlista – Kevesebb csomagolóanyaggal is óvd a környezeted!

Műanyag szennyezés óceánEmberi szeméttel küzdő állatok – összeszorul a szívünk egy-egy ilyen kép láttán. Pláne, ha ez után rögtön arra gondolunk, hogy ehhez mi is hozzájárulunk.

Hogyan legyél környezettudatos vásárló? Segítenek a Zöldlista hoszteszei december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban!

Az ember hajlamos arra, hogy homokba dugja a fejét. Inkább nem vesz tudomást arról, hogy a dolgaival mit okoz, legyen szó az élete bármely részéről. Igaz ez a környezetünk szennyezésére is, annak ellenére, hogy a felelősségünk a témában nem kisebb attól, hogy nem foglalkozunk vele.

Pedig nemcsak a környezetünket, hanem magunkat is megóvnánk sok-sok negatívumtól, ha legalább apró változtatásokat belevinnénk a mindennapjainkba. Ilyen jótékony lépés például, ha kevésbé csomagolt terméket vásárolunk. Válasszunk utántöltőket, amelyek csomagolása jellemzően kisebb méretű és kevesebb, mint a nem utántöltő termékeké.

Túl sok csomagolóanyag ZöldlistaAz előre csomagolt vákuumfóliás, védőgázas felvágott helyett szemezgessünk a csemegepult kínálatából. Az ott lévő árukat ugyanis jellemzően csak papírba csomagolják, és ez inkább környezetbarát megoldás, mint a műanyag csomagolás. Utóbbi ugyanis – belátható időn belül – nem bomlik le, és anyagában sem hasznosítható, legfeljebb elégethetik, hogy energiát nyerjenek belőle, de ennek környezetbarát mivoltáról megoszlanak a vélemények.

Az ehhez hasonló megoldások nemcsak a környezetünket óvják, hanem időt, energiát és pénzt is megtakarítanak nekünk.

Zöldlista logóHa a szándék már megvan, a kreativitásunk kibontakoztatásában segítséget kapunk a Zöldlista – vásárló program keretében az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

Bővebb információ az akcióról a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalon olvasható!

 

Kép: plasticfreegsu.tumblr.com

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.