Újabb elismerés az OHÜ szemléletformáló tevékenyégéért

Újabb elismerés az OHÜ szemléletformáló tevékenyégéért

Miniszteri elismerés_Török SzabolcsMiniszteri Elismerő Oklevelet vett át Török Szabolcs, az OHÜ szóvivője a környezettudatos magatartásra nevelést szolgáló kampányok szervezése, irányítása során végzett kiemelkedő munkájáért. A kitüntetést dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adományozta neki az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, október 23-a alkalmából október 21-én a minisztériumban. Az elismerés közvetetten az OHÜ társadalmi szemléletformáló és kommunikációs tevékenységének is szól.

Az OHÜ 2011-ben jött létre. 2012-től mostanáig Török Szabolcs szakmai irányításával több, mint 15 országos társadalmi szemléletformáló kampányt bonyolított le. Csak, hogy példákat mondjunk: mint a jelenleg is futó Európai Hulladékcsökkentési Hét és a Filmpályázatunk, vagy éppen a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akció, a Körforgó rendezvénysorozat, a KUKAkulTÚRA nyílt nap, amikor hulladékkezelő vállalkozások nyitják meg kapuikat a közönség előtt, a környezettudatos vásárlást népszerűsítő Zöldlista program, vagy éppen a Belső Értékek elektromos és elektronikai hulladékgyűjtő akció, és az „Intelligens kuka nincs, csak gondolkodó ember” integrált médiakampány.

A kampányokon kívül igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy a környezettudatossággal, hulladékcsökkentéssel kapcsolatos üzeneteinket minél több emberhez eljuttassuk. Ezt a célt szolgálja a szelektalok.hu weboldal és közösségi kommunikációs felületeink (Facebook, Twitter, Google Plus) is. Itt nemcsak a saját közlendőnket jelenítjük meg, hanem más szervezetek környezettudatossággal, környezeti neveléssel, társadalmi szemléletformálással kapcsolatos kezdeményezéseinek is teret adunk.

Ezeken felül igyekszünk benne lenni a nemzetközi körforgásban is, ennek mentén szerveztük meg idén az „Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás” című konferenciánkat a Szent István Egyetemmel közösen Gödöllőn, és veszünk részt külföldön, szakmai rendezvényeken, fórumokon, konferenciákon és tevékenykedünk aktívan a Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet (ISWA) keretein belül is.

Az OHÜ kampányaira korábban a reklámszakma is igent mondott

A Kreatív Online Arany LolliPOP 2013 díjátadóján például a Zöldlista – vásárló program és a Körforgó – szelektív forgatag kampány három elismerést is kapott. Szintén 2013-ban Az Év Honlapja versenyen az OHÜ lakossági tájékoztató weboldala, a www.szelektalok.hu Különdíjat nyert, korábban pedig a Zöldlista elhozta a Greennovációs-nagydíjat is.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.