TeSzedd! helyi koordinátor kerestetik!

TeSzedd! helyi koordinátor kerestetik!

Garbage Dump In ForestHónapok óta látod ugyanazt a szemétkupacot az erdőben séta közben? Bántja a szemed a parkban eldobott üdítős palack? Nem érted, miért nem tünteti el senki? Itt a kiváló alkalom, hogy a kezedbe vedd az ügyet: legyél Te a helyi koordinátor!

helyi koordinátorBár túl komolyan hangzik, csak részben az: az elnevezés azt jelzi, hogy ő a főnök az adott találkozási ponton és szemétszedési helyszínen. Mint a helyi koordinátor elnevezés is mutatja, az illető feladata az, hogy helyben koordinálja, összefogja az önkénteseket, és persze tartsa a kapcsolatot a szervezőkkel a szemétszedési akció kapcsán.

Ő dönti el, mikor és hol legyen az akció, hány embert fogad az adott helyszínen a szemétszedésre, és nyílt, vagy zárt csoportot hoz létre a TeSzedd! weboldalon, az Infopont-ban.

A helyi koordinátornak érdemes előre feltérképeznie a választott szemétszedési helyszínt, hiszen az ott lévő szemét minőségétől és mennyiségétől is függ, hogy azzal az adott helyszínnel részt lehet-e venni az akcióban.

Jelölő a térképen - találkozási pont TeSzedd!Ezután meg kell becsülnie, hogy hány önkéntes tud ott szemetet szedni, ez alapján mennyi zsákra lesz szükség a szemétszedéshez. Kicsi, legalább 10 fős csapatot is gyűjtenie kell, hogy a www.teszedd.hu honlapon a szemétszedési helyet létre tudja hozni.

A helyi koordinátor jelzése alapján neki juttatjuk el a szemétszedéshez szükséges eszközöket, így a zsákokat, kesztyűket és a kötöző anyagokat, amiket ő oszt majd ki az akció napján.

Őt kérjük meg szintén arra, hogy a helyszínen a jelenlévőkkel írasson alá jelenléti ívet, hogy össze tudjuk számolni, hányan vettek részt az akcióban, és Tőle kérdezzük meg utána azt is, hogy az önkénteseink hol hagyták a megtöltött szemetes zsákokat, azaz, hová mehetünk azokért.

Végül pedig, ha van még kedve és energiája, akkor egy rövid összefoglalóban tudathatja velünk, hogy sikerült az akció, amit szervezett.

Tehát, ha szeretsz nyüzsögni, szereted a természetet és tennél is érte, ne habozz, jelentkezz! Mi mindenben segítünk, hogy a Te környezeted is tisztább legyen! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.