Mit ad Neked az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

Mit ad Neked az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

Európai Hulladékcsökkentési Hét - közösségEgyrészt egy olyan láthatatlan szemüveget, amelyen keresztül tudatosabban, a környezetedre jobban odafigyelve tudod szemlélni a világot, másrészt egy szuper közösséget, ahol mindenki segíti egymást, amellett, hogy jól érzitek magatokat együtt, harmadrészt pedig némi megtakarítást, amit arra fordíthatsz, amire szeretnél. 🙂

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét során olyan tapasztalatokat szerezhetsz, olyan élményekhez és tudáshoz juthatsz, ami alapvetően meghatározhatja a mindennapjaidat. Rájössz, hogy a környezetvédelem, fenntarthatóság, hulladékcsökkentés nem megfoghatatlan, hanem konkrét, kézzel fogható dolgok, amelyeket minden egyes döntéseddel Te magad is befolyásolhatsz nap mint nap.

Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy bolygónk erőforrásai végesek, és nem szennyezhetjük a végtelenségig a környezetet, amelyben élünk. Ha jót akarunk magunknak, változtatnunk kell a szokásainkon.

Van otthon fúrógéped és fűnyíród, de a szomszédaidnak nincs? Add kölcsön őket, hogy ne kelljen megvenniük. Bár nem szívesen válsz meg az első farmeredtől, amit az első fizetésedből vettél, összement a szekrényben és már biztosan nem fogod tudni felvenni? Add oda valakinek, aki még tudja használni. Elromlott a tévéd? Be kellene venni a nadrágodból? Vidd el szakemberhez és javíttasd, csináltasd meg! Vagy, szervezz egy közösségi eseményt, ahol mindenki megjavít valamilyen eszközt, gépet, berendezést.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét weboldalán a “Meríts ihletet!” menüpontban ezeken kívül rengeteg olyan ötletet találsz, amellyel hozzájárulhatsz bolygónk életben maradásához.

Csatlakozzatok együtt!

Európai Hulladékcsökkentési Hét - kreatív zöld ötletek

Ezeket az ötleteket természetesen kisebb-nagyobb közösségekben is kivitelezhetitek. Közösen, együtt kitalálva, és időt és energiát fordítva egy-egy kreatív ötlet megvalósítására, jó hatással lehet a munkahelyi vagy például lakóközösségetekre. Új barátokra lelhetsz, rájöhetsz, hogy a szomszédod vagy a kollégád mégsem olyan kiállhatatlan, mint eddig gondoltad, és értékesen tölthetitek el együtt az egyébként is értékes időtöket.

Ráadásul spórolhattok is…

Európai Hulladékcsökkentési Hét - spórolás

A környezettudatos gondolkodás segít vigyázni a pénztárcádra. A bevásárlólista például hozzájárul ahhoz, hogy ne vegyél dolgokat fölöslegesen, a bevásárlótáska pedig, hogy ne költs egyszer-kétszer használatos műanyagszatyrokra. Ha fel akarsz tenni a falra egy képet, nem kell mindjárt fúrót is venni, és szervezhetsz például morzsa party-t, ahová mindenki megmaradt ételeket, pl. süteményeket hoz magával.

A Hét kapcsán számos olyan megoldást ismerhetsz meg, aminek segítségével több marad a pénztárcádban. Sőt, akár új ötleteket is kitalálhatsz, és azokra mások figyelmét is felhívhatod!

Vegyél részt Te is az Európai Hulladékcsökkentési Hétben! 🙂

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.