Magyar döntősök az EWWR nemzetközi versenyén

Magyar döntősök az EWWR nemzetközi versenyén

Nyilvánosságra hozták a 2022. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction – EWWR) döntőseit, akik között két magyar szervezet is szerepel.

A nemzetközi díjra jelölt Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház – Re-Színház akcióját gazdálkodó/ipari szervezet kategóriában, valamint a Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola – ÖKO DIVATHÉT-ECO FASHION WEEK akcióját oktatási intézmény kategóriában az európai zsűri az adott kategória három legjobb alkotásai közé választotta.

Az EWWR 2022-es témája a körforgásos és fenntartható textília volt. A kecskeméti színház a jelmezraktárban kidobásra ítélt, megmaradt anyagokból használati tárgyakat készített, ezzel hívva fel a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. A hátizsákokat, neszesszereket, retikülöket és ökotasakokat adományért cserébe vásárolhatták meg a rajongók, a befolyt összegből pedig a Színészek az Ifjúságért Alapítványt támogatták. Emellett szabásminták megosztásával ösztönözték a követőiket, hogy az otthoni megunt textíliáikat is hasznosítsák újra. Így az akciójukkal több célt is szolgáltak.

A kétegyházi általános iskolások élménypedagógiai órákon vehettek részt, ahol szó volt a ruhaipar káros hatásairól, a textilhulladékokkal kapcsolatos környezettudatosságról és a megoldások megismeréséről is. Emellett több kreatív workshopot is tartottak, mint például “Second Hand Divatbemutató”, vagy “Turkálás profi módon”.

A nyerteseket a dublini díjátadón, június 1-jén hirdetik ki. A 2022-es EWWR hazai megrendezését támogató Energiaügyi Minisztérium, valamint a nemzeti koordinátor ÉMI Nonprofit Kft. szívből gratulál a magyar döntősöknek!

Bővebb információ

további cikkek

Idén tavasszal 11. alkalommal került megrendezésre az ország legnagyobb, önkéntes hulladékszedési kampánya, a „TeSzedd! TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért
Magyar díjazottak az EWWR nemzetközi versenyén Kreatív hulladékkezelés
2023. ÉVI KÁRPÁT-MEDENCEI FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Egyéb
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.