Köszönjük az EFFIE-t! :)

Effie AwardsElsősorban Nektek, annak a több mint 118 ezer önkéntesnek, akik regisztráltak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra. Borzasztóan büszkék vagyunk a pénteken kapott díjakra, amelyeknek köszönhetően a TeSzedd! idén is bekerült a leghatékonyabb hazai marketing és kommunikációs kampányok közé.

A TeSzedd!-et két kategóriában neveztük idén a kommunikációs ipar egyik legrangosabb versenyén, az egyik a Társadalmi célú kommunikáció kategória, egyéb, a másik a Hosszú távú hatékonyság kategória, és mindkettőben el is hoztuk a Bronz EFFIE elismerést.

Előbbi kategóriában Arany és Ezüst EFFIE díjat nem adtak át, a Bronz elismerésből azonban hármat odaítéltek, utóbbiban pedig két Arany, egy Ezüst és négy Bronz EFFIE „talált gazdára”. Az EFFIE díjátadó gáláját november 7-én tartották a Vigadóban, ahol összesen 11 kategóriában 53 díj (1 Platina, 12 Arany, 15 Ezüst és 25 Bronz) került kiosztásra.

Az idei volt az immár 13. hazai megmérettetés, arra rekordszámú pályamű érkezett: összesen majd 150 pályamunkát kellett értékelnie és rangsorolnia a különböző kategóriákban a majd 100 tagú, a kommunikációs iparág jeles képviselőiből álló zsűrinek. Végül a döntőbe 92 kampány került.

Az EFFIE-ről…

A marketing és kommunikációs szakma világszerte egyik legkiemelkedőbb elismerése ez a díj, amit az Egyesült Államokban alapítottak 47 évvel ezelőtt.

Az ötletgazda a New York-i Amerikai Marketing Szövetség volt, amely olyan reklámkampányokat kívánt így elismerni, amelyek az adott piaci környezetben ténylegesen beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

A TeSzedd!-ről…

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció eredményességét az a 118.269 önkéntes támasztja alá, aki szerte az országban 1654 helyszínen szedte az eldobált, illegálisan lerakott szemetet 2014. május 9-11. között.

Két éve 756 helyszínen 56 ezer, míg tavaly 1054 helyszínen 75 ezer TeSzedd! önkéntes tett a környezete megtisztításáért. Idén egyébként az összegyűjtött szemét mennyisége vonatkozásában is rekordot értünk el: összesen 2200 tonna szeméttől tisztítottuk meg együtt az országot.

A TeSzedd! akció nem először hozta el a hatékonyság Oscar-díjának is nevezett EFFIE elismerést: 2011-ben Arany EFFIE-t nyert az országos szemétgyűjtési akció.

 

további cikkek

Erdők-mezők tisztasága: ezért fontosabb, mint hinnéd! hírek
Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.