Könyvtár két keréken

Könyvtár két keréken

bibliobicicleta-1Bicikli, könyvek, sport, olvasás – sajátos és sajátosan zöld módját választotta a könyvek és az olvasás népszerűsítésének egy fiatal nő San Franciscó-ban. Az általa kitalált mobil könyvtárból bárki vihet el egy-egy könyvet. Az ambient reklámnak is beillő kezdeményezés az olvasás mellett a hulladékcsökkentést is népszerűsíti. 🙂

A mobil könyvtár lényegében egy mini utánfutóra rögzített könyvespolc, amelynek a Bibliobicicleta nevet adta az ötlet gazdája, bizonyos Alicia Tapia.

bibliobicicleta-2A fiatal nő, akinek egyébként szenvedélye az olvasás és a könyvek csodás világa, a mobil könyvtárat nap, mint nap a kerékpárjához rögzíti, és így karikázik keresztül-kasul a városon. Így szeretne minél több embert rávenni a “könyvfalásra”.

Alicia könyveket adományokból kap a Bibliobicicletába, magánszemélyek és helyi szervezetek is ajánlanak fel rendszeresen köteteket neki. A mobil könyvtárért elsősorban a gyerekek rajonganak, de sok felnőtt is él az állandóan változó könyvkínálatot nyújtó lehetőséggel. A mobil könyvtárat kifejezetten szeretik az utcán élő, hajléktalan emberek is, akik csak így tudnak könyvekhez jutni.

A kezdeményezés nemcsak a könyvek és az olvasás szeretete, hanem a környezettudatosság, a környezeti fenntarthatóság népszerűsítése mellett is kiáll. Hiszen a könyvek felajánlásával és olvasásával, azaz másokkal való megosztásával és újrahasználatával a szereplők hozzájárulnak a körülöttük keletkező papírhulladék csökkentéséhez.

bibilobicicleta-5

Neked is van hasonló kreatív ötleted?

Csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

Kép: inhabitots.com

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.