Készül már a filmed? Novák Péter tanácsai a pályázóknak

Készül már a filmed? Novák Péter tanácsai a pályázóknak

novákkép2

Az OKTF NHI Filmpályázatának zsűritagja, Novák Péter, ahogy magáról állítja: ökohisztérikus állapotba kerül, ha a környezetvédelem, a környezettudatosság a tét. Szerinte, ha nem változtatunk szokásainkon és nem fogjuk vissza magunkat, akkor leszünk csak igazán nagy bajban! Ezért is tartja fontosnak a filmpályázatot, amelyre provokatív, progresszív és kreatív filmeket vár az alkotóktól.

„Igyekszem, hogy csak szavakban radikalizálódjak. Viszont szervezeti szinten a kuratóriumi okoskodástól a kétkezi munkáig mindent vállalok” – mondja a színész, rendező. „Szelektív gyűjtés, energiatakarékos izzók, napkollektor, esővíz hasznosítás, bringa, nagyjából ennyi. És? Mindenek előtt tudatos fogyasztás, amit szinte mindenki megengedhet magának. Sőt, felszabadult materiális eszközeivel akár a rászorulókat is támogathatja!” – teszi hozzá.

Mutasd meg kameráddal, hogy ha tiéd a jövő, nem mindegy, milyen bolygót örökölsz!

Van egy jó ötleted vagy bevált szokásod? Forgasd le és küldd el nekünk, Te hogyan óvod a környezeted! Cserébe nem csak élhetőbb környezetet, de értékes ajándékokat is kaphatsz.

„Nem baj, hogy nem vagy profi!” – szól Novák Péter felhívása.

Ez persze nemcsak a filmezésre, hanem a környezettudatos életvitelre is igaz. Hiszen az sem születik velünk, azt is meg kell tanulnunk. Közös érdekünk, hogy élhetővé tegyük bolygónkat nem csak a magunk, hanem az eljövendő generációk számára is.

 

Mi lesz a legfontosabb értékelési szempont Novák Péternél?

„A hatásfok, azaz a kiváltott érzelmi, tudati impressziók. Nota bene minden önkifejezésnek ez volna tétje… Hát még ilyen témában! Szóval maradok a jól bevált katarzis élménynél, mint egyetlen innovatív reakciónknál a változás reményében. A többi úgyis közhely és statisztika.”

 

Ne feledd tehát, légy provokatív, progresszív és HOZZ KI TÖBBET KEVESEBBŐL!

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.