Jó lesz az még valakinek!

Jó lesz az még valakinek!

Lassan itt a tavasz, előbb-utóbb sorra kell kerítenünk a nagytakarítást. Ezzel együtt jár a lomtalanítás is. A budapestieknek nem kell feltétlenül megvárniuk az évente egyszer ingyenes közszolgáltatói lomtalanítást, elvihetik felesleges tárgyaikat az újrahasználati központba is. Nem csak leadni, hanem elvinni is lehet a tárgyakat minimális díj ellenében.

Kevesen tudják, hogy a Fővárosi Közterületfenntartó Nonprofit Zrt. két telephelyet működtet a nem használt tárgyak, bútorok leadására. A Szemléletformáló és Újrahasználati Központ (SZUK) telephelyei a 1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166., és a 1186 Budapest, Besence u. 1/A szám alatt működnek a lakossági hulladékkeletkezés csökkentése érdekében.

A telephelyeken olyan tárgyak adhatók le, melyek rendeltetésüknek megfelelően használhatók, mint pl. babafelszerelés, játék, sporteszköz, bútor, könyv, konyhafelszerelés, lakberendezési tárgy, szerszám, DVD, stb. Elektromos árammal működő eszközöket érintésvédelmi okokból nem lehet leadni. A leadandó tárgyakat a központ munkatársai ellenőrzik. Azokat, amelyek nincsenek rendeltetésszerű állapotban a hulladékudvarba lehet leadni annak átvételi feltételei szerint.

Csak budapesti lakosok adhatnak le tárgyakat fényképes személyazonosító kártya és lakcímkártya bemutatásával. A leadás ingyenes. Az adatokat rögzítik és az átadó írásban mond le a bevitt tárgyakról, újrahasználati célból. Majd a központ munkatársai minden egyes tárgyról átvételi elismervényt adnak.

A cég raktározza a tárgyakat, melyeket csekély díjért meg lehet vásárolni. Ehhez regisztráció szükséges – fényképes személyazonosító és lakcímkártya – illetve a raktározási díj megfizetése. Ezt követően minden vásárló kiadási bizonylatot és számlát kap a vásárlásról.

A tárgyakért felszámolt tárolási díj az fkf.hu oldalon tekinthető meg /szuk/újrahasználat útvonalon.    

 

Forrás: fkf.hu

 

további cikkek

Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Az INNOMATIK Megoldástechnika Kft. folyamatosan elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és olyan kreatív megoldásokat kínál, amelyek csökkentik a környezeti terhelést. Most bemutatjuk, hogyan hozza létre a cég a mindennapi működésében az innovációt és a környezettudatosságot. hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.