Hulladékkezelők nyílt napja

Hulladékkezelők nyílt napja

Mi lesz a szétválogatott hulladékkal? 2013. október 5-én nézd meg a KUKAkulTÚRA keretében!

Idén ismét lehetőség nyílik azoknak a hulladékkezelő telephelyeknek a meglátogatására, amelyek csatlakoznak a KUKAkulTÚRA rendezvénysorozathoz. Az OHÜ Nonprofit Kft. 2012-ben első ízben szervezte meg a Hulladékkezelők Nyílt Napját, amelynek keretében országszerte több ezren nyertek betekintést a hulladékká vált anyagok kezelését végző helyi cégek, vállalkozások tevékenységébe.

Az OHÜ Nonprofit Kft. folyamatosan törekszik a hulladékkal kapcsolatos negatív attitűd, az információhiányból fakadó, megalapozatlan és valótlan vélekedések megváltoztatására, szem előtt tartva azt a célt, hogy minél többen éljenek a szelektív hulladékgyűjtést szolgáló rendszerek nyújtotta előnyökkel.

A tavalyi kedvező visszhang és az azóta beérkező igények alapján úgy véljük, hogy a lakosság ismereteinek fokozódásához a személyes tapasztalaton, a rácsodálkozáson és az ismétlésen keresztül visz az út. Ezért hulladékkezelés iránt megnyilvánuló és fokozódó érdeklődést idén még több helyszínen és a legújabb technikai, technológiai eljárások bemutatásával szeretnénk kielégíteni, és ehhez a hulladékkezelők, a környezetipar jelentős szereplőinek támogató együttműködését is megnyertük.

KUKAkulTÚRA2013. október 5-re ismét meghirdetjük a Hulladékkezelők Nyílt Napját – a KUKAkulTÚRA-t, amely egy szombati napon lehetőséget nyújt az adott településen vagy annak környékén hulladékkezelést végző vállalkozások, hogy túravezetés során betekintést engedjenek működésük, szolgáltatásuk technikai részleteibe, népszerűsítsék tevékenységüket és esetenként hozzájáruljanak a pályaválasztás előtt álló fiatalok ismereteinek gyarapításához is.
kukakultura_4Az érdeklődők számára látványos és meggyőző információkkal szolgálnak a hulladékkezelők a program során a hulladékképződés megelőzésének fontosságáról, a hulladékká vált anyagok szelektív gyűjtésének értelméről, fontosságáról, bemutatják annak továbbválogatását, a hasznosítás ezerféle lehetőségét és eredményét. Ezzel a programmal szeretnénk elősegíteni a tudatosabb vásárlást, a szelektív hulladékgyűjtést, a hulladék erőforrásként történő kezelését, hanem a személyes tapasztalatszerzésen alapuló pozitív szemléletváltozást is.

 

A szervezők várják iskolai csoportok, családok, érdeklődő közösségek részvételét.

Bővebb információk a kampány honlapján: http://szelektalok.hu/kukakultura/.

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.