Családépítő tréning lett a kreatív újrahasználatból

Családépítő tréning lett a kreatív újrahasználatból

Újrahasználat karácsonyfaAz EWWR-hét harmadik napja volt a legnépszerűbb az OHÜ-nél. Szerda reggel olyan karácsonyfadíszeket és más használati tárgyakat lehetett bemutatni az EWWR-hét pultjánál, amelyeket előző este otthon készítettek a kollégák. A „re-díszek”-ből bőven jutott az OHÜ karácsonyfájára is.

WC papír guriga karácsonyfaNem volt különösebb szabály, csak annyi, hogy otthon, és már hulladéknak tartott anyagokból készüljenek az „új” használati tárgyak. Hogy ezeket pontosan ki és miből „alkotja”, azt mindenki maga dönthette el.

Mint kiderült, a kreativitás – ha az ember igazán szabadjára engedi a fantáziáját -, nem ismer határokat. Készült példál „üres”, zöldre festett WC-papír tekercsekből karácsonyfa, sörös dobozok nyitófüléből színes szalaggal karkötő, maradék anyagokból kivágott és összevarrt kismadár, és joghurtos kupából, valamint parafa dugókból megformált angyalka.

textil madár anyagmaradékEz a vállalás – mint utóbb kiderült – nem csak azért volt népszerű, mert némileg csökkentette az otthoni hulladék mennyiségét és felszabadított egy-egy polcot. Arra is jó volt, hogy a családos kollégáknál lefoglalja egy estére a gyerekeket, a még nem családosoknál pedig segített munka után kikapcsolni és kikapcsolódni. Mondhatni, olyan lett, mint egy családépítő tréning.

Már csak hab a tortán, hogy a vállalást teljesítő kollégák ajándékot is kaptak munkájukért, szerda reggel az EWWR-hét pultjánál OHÜ logós CD-tartót, kitűzőt és hűtőmágnest vehettek át.

Az EWWR-hét keretében megszületett alkotásokat azóta a kollégák zsűrizték is, a legjobbnak ítélt darab készítője pedig egy ajándékcsomagban részesült.

Angyalka villanykörte parafadugó újrahasznosításAz Európai Hulladékcsökkentési Hét az Európai Bizottság LIFE+ programja támogatásával valósult meg november 16-24-ig. A célja, mint minden évben, most is az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogyan lehet minél több egyszerű, kreatív megoldással elérni, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen körülöttünk.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.