Aki lemaradt, kimarad?

shutterstock_283656011

Természetesen nem! Célunk továbbra is az, hogy minél több önkéntes vehessen részt az akcióban, így aki nem tudott előzetesen regisztrálni, de szeretne részt venni a megmozdulásban, ezt minden további nélkül megteheti.

Ehhez csupán annyira van szükség, hogy a TeSzedd! honlapján (www.teszedd.hu) keressen egy, a számára – helyszín és időpont szempontjából is – megfelelő nyílt találkozási pontot, és az akciónapon érjen oda a helyszínre a kezdés időpontjára. A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – számukra is, mint minden évben, most is biztosítjuk illetve a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is gondoskodunk.

De mi is valójában az önkéntesség? A közös jó érdekében végzett cselekvés. Csináljuk akár egyedül, akár csoportban, itthon vagy külföldön, a lényeg, hogy valami olyat vigyünk véghez, mely a társadalmi értékek mellett áll, azokat gyarapítja. Nagyszerű érzés valami olyannak a részese lenni, mely nálunk valami sokkal nagyobb, hatalmasabb dolgot képvisel. Aki már vett részt hasonlóban, ismerheti ezt az egyedülálló, felemelő érzést. A tevékenység nem jár közvetlen anyagi haszonnal, és az önkéntes nem feltétlenül a saját, közvetlen környezetén segít ilyenkor, hanem az őt befogadó szervezetet támogatja munkájával. Önkéntesek teszik boldogabbá a kórházban gyógyuló gyermekeket, elvégzik a bevásárlást az idős embereknek, vagy megtisztíthatják környezetüket. Az önkéntesek bővíthetik ismereteiket, fejlődhetnek az általuk preferált területeken, segíthetik embertársaikat és ez a cselekvés nagymértékben elősegíti a társadalmi beilleszkedést. A fiatalabb korosztály tapasztalatot szerezhet, mellyel később elhelyezkedhetnek a munka világában. Nem utolsó sorban pedig, hozzájárulnak egy olyan pozitív átalakuláshoz, melynek célegyenesében egy összetartó társadalom és közösség áll.

A Teszedd! akció is egy ilyen közösségkovácsoló megmozdulás, ahol a környezetért és a jövőnkért fogunk össze. Egy életre szóló emlék, és tapasztalat, melynek kézzelfogható és szemmel látható eredményei lesznek.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.