A nyergesújfalui általános iskola volt a leggyorsabb

A nyergesújfalui általános iskola volt a leggyorsabb

Sikeres regisztrációŐk regisztráltak elsőként az Európai Hulladékcsökkentési Hétre. Már a kampány hivatalos elindításának másnapján, szeptember 9-én csatlakozott a nyergesújfalui Kernstok Károly Általános Iskola az akciósorozathoz, amely idén november 21-29. között lesz.

Nyergesújfalu - KernstockA Komárom-Esztergom megyei intézmény szeptember 9-én egy papírgyűjtési akcióval, valamint egy újrahasználati szakkörrel és kiállítással jelentkezett a kezdeményezés önkéntesei közé, amelyekkel a papírhulladék csökkentésére irányítják rá a figyelmet.

Azóta – szeptember 15-én – két újabb akciót is regisztráltak a Hétre, az egyik során az osztálytermekbe díszeket, a másik során pedig játékokat készítenek, mindkettőt különböző típusú, általában háztartási hulladék felhasználásával.

Újrahasználat karácsonyfaAz ötleteikkel amellett, hogy a hulladékkeletkezés megelőzésére és csökkentésére, az újrahasználat és újrahasználatra való előkészítés, szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás fontosságára és módozataira irányítják rá a figyelmet, hozzájárulnak ahhoz is, hogy minél több emberben tudatosuljon, hogy a hulladék valójában érték.

Több legyet is ütnek egy csapásra, hiszen az akciók megvalósításába a gyerekek szüleit is bevonják, és a kezdeményezések az intézményt is szépítik. 🙂

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre november 6-ig lehet jelentkezni a kampány weboldalán. Ugyanitt számtalan végtelenül egyszerű, ugyanakkor rendkívül kreatív ötlet található, amelyek megvalósításával bárki léphet egyet előre a környezettudatos gondolkodás felé vezető úton.

Pillants rá a már meglévő ötletekre, vagy találj ki újakat, és jelentkezz Te is!

Kép: http://www.kernstok.hu/

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.