Filmpályázat: egy környezettudatos szuperhős is indult

Filmpályázat: egy környezettudatos szuperhős is indult

2014. november 27.

Neked is menni fog - OHÜ Filmpályázat 2014Majdhogynem Superman tér vissza abban a kis filmben, amit egy budapesti alkotó küldött be az OHÜ Filmpályázatára. Neked is menni fog című munkáját az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte be a megmérettetésre.

Mint a pályázatában írja, azt szeretné bemutatni, hogy “nemes híres embereknek nemes dolgaik is vannak, és hogy a sikerük egyik titka például az, hogy nem szemetelnek és figyelnek a környezetükre”.

Jelentkezz Te is a Filmpályázatunkra!

Nem érted, miért dobja el az orrod előtt a használt zsebkendőt az utcán valaki, miközben egy kuka mellett sétál el? Zavar, hogy az utcátok végén lévő hulladékgyűjtő sziget körül rendetlenség és kosz van? Nem érted, miért vásárol össze mindenféle új elektronikai kütyüt egy barátod, amikor pénze nincs, és egyébként is halomban állnak otthon a hasonló dolgai, és sokkal kevesebbe kerülne neki azokat megjavíttatni, mint újat venni mindenből?

Segíts Te is jobb belátásra bírni az embereket! Mondd el képekben, képekkel, hogyan éljék környezettudatosabban a mindennapjaikat! Gondolkodj, tájékozódj, forgass bármilyen hulladékos témáról és küldd el nekünk december 1-ig!

A beküldött filmek előzsűrizésen vesznek részt. A döntőbe továbbjutó 8-8 legjobb alkotást nyilvános vetítés keretében mutatjuk be, ahol a zsűri személyre szólóan külön-külön értékeli az alkotásokat.

A zsűri tagjai: Pokorny Lia színművész, Novák Péter színész, műsorvezető és Vadon János rádiós műsorvezető. Hulladékgazdálkodási szakmai szemmel Dr. Wégner Krisztina, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője nézi majd végig a filmeket. Az általuk legjobbnak tartott munkákat mindkét kategóriában – LOL – Sírva nevettess! és OMG – Ezdedurva! – díjazzuk, összesen majd 2 millió forint értékben.

Ne habozz, jelentkezz!

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.