Filmpályázat: döntős a “Feltűnt, hogy eltűnt”

Filmpályázat: döntős a “Feltűnt, hogy eltűnt”

2015. február 10.

OHÜ Filmpályázat 2014 - YouTube közönségszavazásA Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatóinak munkáját már biztosan értékeli Pokorny Lia, Vadon János és Novák Péter. A filmet a YouTube közönség juttatta a döntőbe: ez a pályamű érte el a legtöbb megtekintést a videómegosztón.

A jelentkezési határidőig, 2015. február 1-én éjfélig mért adatok alapján 1699 alkalommal tekintették meg a YouTube-on Fejes Felícia Odett, Baksza Jennifer, Bozsik Ádám, Hegyi Henrietta, Koczor Ádám, Szeltner Ildikó és Fodor Petya közös munkáját. A fiatalok filmjüket az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezték a megmérettetésre.

A kétperces segítségével arra szeretnék az embereket rádöbbenteni, hogy a jövő nemzedékének sorsa a kezükben, azaz a kezünkben van. Az alkotók szerint, a közhelyek többé nem működnek, ezért érzékletes képsorokkal kell a nézők figyelmét ráirányítani arra, hogy a tudás továbbadása csak generációkon átívelő összefogással lehetséges, amiben nincs helye a hanyagságnak, felejtésnek.

Mint azt a pályázatukban írták: “Hiszen mi is történne velünk, ha a zöld – melynek hiánya pályázatunkban egy sor metaforikus jelenetben tűnik fel – végképp eltűnne? Egyszerű, de gondolati hátterében mégis komplex videónkkal ezeket a kérdéseket szeretnénk felvetni a néző fejében és elgondolkodtatni őket, vajon eleget tesznek-e a probléma megoldásának érdekében.”.

A Feltűnt, hogy eltűnt c. filmen kívül az előzsűrizés után 8-8 alkotás kerül be a döntőbe az OMG – Ezdedurva! és a LOL – Sírva nevettess! kategóriában is.

Részletek hamarosan…

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.