Zsákolj 5 extra pontot a TeSzedd!-del!

Zsákolj 5 extra pontot a TeSzedd!-del!

Zsákolj 5 pontot a TeSzedd! akcióvalA TeSzedd!-re is mozgósítanak a „Gyűjts szelektíven, élj sportosan!” szervezői. A kecskeméti Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány programjának résztvevői 5 pluszpontot – azzal együtt extra sportszerutalványt – kapnak, ha részt vesznek az országos szemétgyűjtési akcióban május 9-11. között.

Most 5 pontot ér a TeSzedd! akció - irkalapok.huA kiírásnak megfelelő intézmények – ha csatlakoznak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz – plusz öt pontot kapnak a program során egyébként összegyűjtött pontjaikon felül. Ez azt jelenti, hogy az összegyűjtött egyéb műanyag hulladék kilogrammban mért mennyiségét megszorozzák öttel, és az így kapott szám határozza meg az extra sportszerutalvány értékét.

A „Gyűjts szelektíven, élj sportosan!” program résztvevőinek nem kell külön regisztrálniuk a TeSzedd!-re, csak ki kell tölteniük és határidőre vissza kell küldeniük az alapítványtól kapott regisztrációs adatlapot. A résztvevőknek egy-egy helyszínre legalább 20 főt kell mozgósítaniuk. Az akció pontos részletei és feltételei megtalálhatók a http://irkalapok.hu/hir/zsakolj_5_pontot oldalon, ahonnan a részvételi szabályzat, a regisztrációs lap és az akció plakátja is letölthető.

„Gyűjts szelektíven, élj sportosan!”

Az alapítvány „Gondoskodásból Jeles!” karitatív programja keretében indított ezzel a címmel műanyag kupak- és hasznos műanyag hulladékgyűjtési akciót bölcsődék, óvodák, általános- és középiskolák számára.

Sport, a lot of balls and stuffA Gyűjts szelektíven, élj sportosan! akció lényege, hogy a közösségek az akció szabályainak megfelelően gyűjtik a háztartásban és a ház körül keletkező műanyag hulladékokat. Azokat az alapítvány egy hulladékkezelő közreműködésével értékesíti, és a kapott pénzből az intézmények számára sportszerutalványt adnak, amelyből azok sporteszközöket vásárolhatnak a közösségük számára. Emellett szerveznek nekik kézműves foglalkozásokat, interaktív előadásokat a szelektív hulladékgyűjtésről, a tudatos vásárlásról, a műanyagok újrahasznosításáról, újra használatáról és a környezetvédelemről.

Céljuk a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése, a természeti és épített környezet értékeinek megóvása, környezetvédelmi oktatás, hiszen a hatékony gyermekkori nevelés az egyik legjobb eszköz egy környezettudatos nemzedék felneveléséhez. További részletek a programról: http://gyerkocok.com/elj_sportosan/

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.