Zöldre „faragott” gumigarnitúra

Zöldre „faragott” gumigarnitúra

autógumi ülések - bandazs_btKörnyezetbarát és kifejezetten kényelmes… Használt gumiabroncsból készít többek között foteleket egy hazai családi vállalkozás. A kreativitásuk nem ismer határokat, „gyártottak” már játék repülőgépet és mini Forma-1-es autót is, szintén gyerekeknek.

Közel 15 éve foglalkoznak bútorok készítésével. Nem sokkal ezelőttig hagyományos egyedi fa bútorokat készítettek, azonban 2013-ban új területre merészkedtek: elkezdtek használt gumiabroncsokból használati tárgyakat „faragni”.

Azóta különösen nagy figyelmet fordítanak a hulladékok újrahasznosítására, használati eszközökké alakítására, emellett célként fogalmazták meg –egy „bútorgyártótól” talán szokatlannak mondható módon – a környezeti nevelés, szemléletformálás egyedi módon és formában történő kivitelezését.

autógumi ülések - bandazs_bt_1Bútoraikkal megjelentek már hazánk népszerű nyári fesztiváljain, oktatási intézményekben, kiállításokon, szakmai rendezvényeken, mint a budapesti Fenntarthatósági Napon és a SUSCO Budapest konferencia kísérőeseményén, a SUSCO Expón, és szemfüles kollégánk jóvoltából most már nálunk, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségnél, a székházunk

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.