Zöldlista: miből lesz az ünnepi (cse)re-csomagolóanyag?

Zöldlista: miből lesz az ünnepi (cse)re-csomagolóanyag?

Újrahasznált csomagolás ZöldlistaAsztalterítőből, függönyből, újságpapírból – bármiből, aminek az anyaga engedi, hogy gyűrjük, hajtsuk, ragasszuk, vagy tűzzük. Kizárólag kreativitás kell hozzá, és máris fogyatkozik otthonunkban a felhalmozott felesleges anyagok mennyisége, hiszen azokat újrahasználjuk.

Hasonló hasznos, környezettudatos tippeket adnak a Zöldlista hoszteszei december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban!

Karácsonyi csomagolópapír ZöldlistaMiről ismerszik meg a környezettudatos vásárló? Csomagolópapírra nem költ a bevásárlóközpontokban – az percek vagy órák múlva úgyis a kukában landol. Ha viszont kevesebbet vagy egyáltalán nem veszünk belőle, akkor kevesebbet vagy egyáltalán nem lesz mit kidobnunk.

Ha már mindenképpen csomagolni akarunk, akkor a karácsony kiváló alkalom arra, hogy megcsillogtassuk a kreativitásunkat. Használhatunk erre a célra kiolvasott reklámújságot (legyen is értelme, ha már a kérésünk ellenére bedobták a postaládánkba), Házi késíztésű ajándékcsomagolás pulóver Zöldlistabármilyen más újságot, kimaradt ruhaanyagot, lecserélt függönyt, vagy akár megunt asztalterítőt. Ezeket a „célszemély” még akár ajándéknak is tekintheti, és a segítségükkel a lakásban felhalmozott hulladék mennyiségét is csökkenthetjük, hiszen azt újra felhasználjuk valamire.

Ezzel a tudatossággal nemcsak a környezetünket óvjuk, hanem időt, energiát és pénzt is megtakarítunk: nem töltünk órákat azzal, hogy a megfelelő ajándékokhoz a megfelelő színű csomagolóanyagot megtaláljuk, a meg nem vásárolt papír alapanyaga megmarad, és nem is fizetünk érte.

Hogy ezen kívül hogyan tudsz még inkább környezettudatos vásárlóvá válni, megtudhatod a Zöldlista – vásárló program keretében az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

A részletekért kattints a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalra!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.