Zöldlista: Keresd mindig mindenből a nagyobbat!

Zöldlista: Keresd mindig mindenből a nagyobbat!

Nagyobb kiszerelés termék ZöldlistaSok kicsi sokra megy, ismerjük az – általában igaz – mondást. Nem áll azonban ez meg a lábán, ha vásárlásról van szó. A sok kis kiszerelésű termék ugyanis drágább és környezetszennyezőbb, mint az egy nagy.

Hasznos és környezettudatos praktikák egész sorát ismerheted meg a Zöldlista hoszteszek segítségével december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban!

Nagy kiszerelésű termék ZöldlistaMosópor, öblítő, papír zsebkendő – hosszan folytathatnánk a sort azokból a termékekből, amelyekből a boltok polcain találunk kisebb és nagyobb kiszerelésű árut.

Bár nincs mindig szükségünk a nagyobb mennyiséget tartalmazó csomagra, és az ára – ha nem úgy készültünk – megdobhatja a blokkon szereplő végösszeget. Mégis érdemes átgondolnunk, melyiket választjuk!

Egyrészt azért, mert a nagyobb jóval tovább tart, így több idő múlva kell rá költenünk újra, mintha a kisebb terméket vennénk. Másrészt ha összeadjuk a kis kiszerelésű változatok árát és a végösszeget összehasonlítjuk az ugyanolyan súlyú egy nagy termék árával, az esetek legnagyobb részében nagyobb számot kapunk.

Műanyag palackok kis kiszerelés ZöldlistaHarmadrészt pedig azért, mert a sok kisebb kiszerelésű terméket jóval több csomagolóanyagba – műanyagba, papírba, stb… – rejtik, mint az egy nagyobbat. Így a sok kis üveg, palack, flakon elhasználásával több hulladék keletkezik, és így sokkal jobban szennyezzük a környezetünket, mintha egy nagy kiszerelésű terméket vennénk.

Ha tehát mindig a nagyobbat vesszük le a polcról, nemcsak az időnkkel és a pénzünkkel takarékoskodunk, hanem a környezetünket is óvjuk!

Sok hasonló, apró, de nagyon hasznos környezettudatos lépésre világítanak rá a Zöldlista – vásárló program hoszteszei az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

A részleteket keresd a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalon!

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.