Zöldlista: a hazai az igazi

Zöldlista: a hazai az igazi

Magyar termék helyi ZöldlistaVegyél magyar terméket! – halljuk a rádióban, látjuk a tévében és plakátokon, és még a piacon is kiírják az árusok, ha hazait árulnak. De miért is fontos ez? És nekem miért jó? 

Mitől lesz környezettudatos a vásárlás? Megtudhatod a Zöldlista hoszteszektől december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban!

Először is azért, mert a hazai élelmiszer mindig frissebb, mint az, amelyiket egy másik országból hoznak és utaztatják napokon át. A szállítással kapcsolatos környezetszennyezésről, ami ugye mindannyiunkat közvetve és közvetlenül is érint, nem is beszélve.

Távoli országok gyümölcs déligyümölcs ZöldlistaEzen kívül honnan tudjuk, hogy például az adott árut, zöldséget, gyümölcsöt, milyen vegyszerekkel kezelték, milyen körülmények között termelték, állították elő? Biztosan betartották-e a folyamat során a különböző környezet- és egészségvédelmi szabályokat, előírásokat? Vajon zölden szedték le és vegyi anyagokkal érlelték a szállítás során?

Persze mondhatjuk, hogy a hazai áru előállításánál sem vagyunk ott, és nem feltétlenül vagyunk szakemberek sem. De a hazai termékeknél legalább tudjuk, hogy nagyobb valószínűséggel tartják be a termelők, gyártók az előírásokat, és ha valami mégsem stimmel, egy hazai gyártót, termelőt könnyebb felelősségre vonni, mint egy külföldit.

Helyi idény termék ZöldlistaArról nem is beszélve, hogy ha hazai terméket vásárolunk, akkor magyar vállalkozókat, cégeket támogatunk.

Hasonló érvekkel és ellenérvekkel segít környezettudatos vásárlóvá válni a Zöldlista – vásárló program! Keresd hoszteszeinket az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

Bővebb információt az akcióról a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalon találsz!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.