Zöld úttörő a sztárvilágban: Novák Péter

Zöld úttörő a sztárvilágban: Novák Péter

Novák PéterNem csak beszél róla, cselekszik is. Ahol csak lehet, és az idejébe és energiájába is belefér, népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást. Novák Péter a Fenntarthatósági Nap egyik arca, házigazda (hiper)aktivistája, moderátora és pozitív energizálója, immár hét éve, és második alkalommal az OHÜ Filmpályázatának oszlopos zsűritagja Vadon János rádiós műsorvezető mellett.

FN, immár hetedik éve

A „Fenntarthatósági Nap 7” egy fesztiválkonferencia, amelynek keretében a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty elsősorban a fiataloknak, illetve hozzájuk szól. A szervezők a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás és a komplexitás mentén fűzik össze a programokat évről évre. Az esemény szlogenje: mentés másként, a célja pedig az elméleti tudás átadása mellett a gondolkodásra és cselekvésre késztetés, többek között környezetünk fenntarthatóságának biztosítása érdekében.

Fenntarthatosagi_Nap

Novák Péter a zászlóvivő

A színész, műsorvezető, zeneszerző és szövegíró, énekes és rendező-koreográfus, a Kultúrpart kreatív vezetője – felsorolni is hosszú, hát, ha még végig is gondoljuk, mennyi feladattal jár… – immár hét éve az FN házigazdája. Ezen a rendezvényen kívül azonban számos más fórumon népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást.
Nemcsak esélyegyenlőségi, környezetvédelmi, hanem a különböző szórakoztató műsoraiban is odafigyel a fenntarthatósági értékrend népszerűsítésére. Immár másodszor zsűrizik az OHÜ Filmpályázatán is.

OHÜ Filmpályázata: “Egyedül nem megy!”

filmplakat_OHU_filmpalyazat_2014Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) immár második alkalommal hirdette meg filmpályázatát, amelyre két kategóriában (LOL – Sírva nevettess! és OMG – Ezdedurva!) lehet nevezni eredeti, kreatív, lendületes alkotásokkal.
A készülő filmek bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhatnak, az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig, vagy akár az “elcsépelt, agyon hangoztatott” szelektív hulladékgyűjtésig, hiszen az emberek nagy része itthon még mindig nem tudja, vagy tudja, de nem úgy cselekszik a körülötte keletkező hulladékkal, ahogyan kellene…
Filmet a pályázatra bárki készíthet, aki fiatalnak érzi magát. Jelentkezni 2014. december 1-ig lehet. A legjobb alkotások készítői összesen közel 2 millió forintot kapnak majd.

A részletekért kattints az OHÜ Filmpályázatának oldalára! 🙂

Képek forrása: MTI; Fenntarthatósági Nap

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.