XV. Duna Maraton: egészségesen a fenntarthatóságért

XV. Duna Maraton: egészségesen a fenntarthatóságért

XV. Duna Maraton_OHÜ_1Bár első blikkre egymástól távolinak tűnhet az egészségvédelem, egészséges életmód és a környezettudatosság, fenntartható fejlődés témaköre, a kettő között nagyon szoros a kapcsolat. Ebből kiindulva fogott szemléletformálásba Visegrádon, a XV. Duna Maratonon az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség.

XV. Duna Maraton_OHÜ_6A Top Maraton sorozat második futamát 2014. július 5-én és 6-án rendezték meg három távon: 31 km-en, 70 km-en és 91 km-en. A versenyen összesen 1200 kerékpáros ült nyeregbe.

A megmérettetés rajtját majd 400 érdeklődő kísérte végig a visegrádi sportpályán, ahová az OHÜ is kitelepült a „Lapíts, ha bírsz!” fantázianevű játékával, amelyet elsőként a Körforgó – szelektív forgatag elnevezésű, a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampánya keretében használt. Az expo területén összességében 30 kiállító mutatkozott be, hozzájuk csatlakozott az OHÜ is.

XV. Duna Maraton_OHÜ_3Az eseményen a látogatók elsajátíthatták a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Közelebbről is megismerkedhettek a környezettudatosság, az ilyen szemlélet- és gondolkodásmód mibenlétével, és OHÜ-s jegyzetfüzetet kaptak ajándékba.

XV. Duna Maraton_OHÜ_5

Az Ügynökség az egész évben folyamatosan bonyolított társadalmi szemléletformáló kampányai mellett minden lehetséges fórumon igyekszik elősegíteni a környezettudatos gondolkodás erősítését és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését a lakosság körében.

XV. Duna Maraton_OHÜ_4Erre adott kiváló lehetőséget a XV. Duna Maraton, amelyen a kerékpározást, mozgást szerető, az egészségükre jobban odafigyelő lakosok, családok, felnőttek és gyerekek vettek részt. Az OHÜ őket igyekezett még inkább a környezettudatosság irányába terelni azért, hogy a korábbiaknál is jobban odafigyeljenek a környezetük tisztaságának elősegítésére és megőrzésére, a még tudatosabb fogyasztásra és a felesleges hulladéktermelés visszaszorítására.

XV. Duna Maraton_OHÜ_2

 

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.