Válogatni jó! – Szelektív gyűjtésre nevelnek Miskolcon

Válogatni jó! – Szelektív gyűjtésre nevelnek Miskolcon

Miskolc_roadshow_Szelektálni jó!A fiatalok fogékonyak a környezetvédelemre és hajlandóak környezettudatosan gondolkodni. Ezt támasztja alá az a környezetvédelmi vetélkedő, amit a Miskolc Térségi Konzorcium és az Ökológiai Intézet Alapítvány szervezett középiskolásoknak Miskolcon. A megmérettetést, amelynek fő célja a szelektív gyűjtéssel kapcsolatos ismeretek bővítése volt, a miskolci Kós Károly Szakközépiskola diákjai nyerték.

A gyerekeknek számot kellett adniuk többek között arról, mit tudnak a környezettudatos életmódról, a hulladék-megelőzésről, a helyben kiépült házhoz menő szelektív Válogatni Jó - szelektív gyűjtéshulladékgyűjtés és infrastrukturális fejlesztés céljairól és a szelektíven gyűjtött hulladékok hatékony újrahasznosításának lehetőségeiről. A 17 háromfős csapatból 7 jutott be a döntőbe. A második helyen a Diósgyőri Gimnázium, a harmadikon pedig a szintén miskolci Fazola Henrik Szakközépiskola tanulói végeztek. A díjátadáson Majoros Róbert, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyvezetője arra kérte a diákokat, hogy tapasztalataikat osszák meg az iskolatársaikkal is.

mechanikai-előkezelő üzemMiskolcon és a környező 36 településen jelenleg is zajlik, és 2015 tavaszára teljesedik ki az a környezetvédelmi fejlesztési program, amelynek keretében korszerűsítik a hulladékgazdálkodási rendszert. Az érintett települések családi házas övezeteiben teljes körűen elindul a házhoz menő szelektív gyűjtés, Hejőpapiban pedig mechanikai hulladék-előkezelő épül, amely a lakossági kevert hulladékokból energetikailag hasznosítható és értékesíthető másodnyersanyagokat állít elő.

Ahhoz, hogy a program sikeres lehessen, a városban és a térségében élő mintegy 243 ezer embernek meg kell ismernie és értenie, meg kell tanulnia az új szelektív gyűjtési rendszer lényegét. Ezt volt hivatott segíteni, elősegíteni a 14-18 éves korosztálynak szervezett vetélkedősorozat is.

Képek: Válogatni jó!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.