Vadon Jani is laposra tapossa

Vadon Jani is laposra tapossa

Filmpályázat rendező OHÜA népszerű rádiós és televíziós műsorvezető is értékeli majd az OHÜ filmpályázatára beérkezett munkákat. Vadon Jani lesz a zsűri egyik tagja. A pályaműveket 2014. január 5-ig lehet benyújtani.

Vadon Jani filmpályázat OHÜSzelektíven gyűjti a hulladékot, takarékoskodik az energiával, sőt, időnként az utcán és az erdőben is összeszedi a szemetet Vadon Jani. Az országosan ismert rádiós, tévés egy korábbi interjújában elmondta, ha a járdán PET-palackot lát, laposra tapossa, és kidobja. Nem törődik azzal, hogy más dobta el.

Az egész családjukban a környezettudatos életmód a természetes. Amit lehet, komposztálnak, kicsi, környezetbarát autóval közlekednek, ha muszáj kocsiba ülniük. Általában inkább gyalogolnak, vagy tömegközlekednek.

Vadon Jani fontosnak tartja a környezettudatosság népszerűsítését, ezért is vállalta, hogy médiamunkásként részt vesz az OHÜ filmpályázatára beérkezett munkák értékelésében.

A filmpályázatra jelentkező fiataloknak egy olyan sorozat koncepcióját kell elkészíteniük, és pilotepizódját megalkotniuk, amely a 15-25 éves korosztályt szólítja meg.

Az alkotások foglalkozhatnak a hulladékok keletkezésével, gyűjtésével, feldolgozásával, környezetre gyakorolt hatásával, vagy az ahhoz kapcsolódó OHÜ filmpályázat nyereményemberi magatartással. A cél az, hogy meghökkentő összefüggésekre, érdekességekre, a mindennapok során nem érzékelhető, megérthető tényekre világítsanak rá, megcáfoljanak városi hulladékos mítoszokat.

A legjobb filmek természetesen nem maradnak jutalom nélkül, az első helyezett 150.000 Ft, a második helyezett 100.000 Ft, a harmadik helyezett pedig 50.000 Ft pénzjutalomban részesül. A legrátermettebb résztvevőknek emellett a zsűri felajánlja a sorozat elkészítésében való közreműködést.

Tehát, filmezésre fel! 🙂

Kép forrása: https://www.facebook.com/pages/Vadon-János/158002217582066

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.