Bulizás közben is tegyél a környezetedért!!! :)

Bulizás közben is tegyél a környezetedért!!! :)

Stack-Cup pohárrendszerNyáron közkedvelt program a szabadtéri fesztiválok, programok látogatása. Egy ilyen rendezvény során biztosan előfordult már Veled is, hogy több pohár sörrel a kezedben próbáltál valahogy elszerencsétlenkedni a haverokig. Segítség nélkül nehéz kivinni három pohárnál többet a műanyag, eldobható pohárban felszolgált – természetesen alkoholmentes 🙂 – hűsítő arany italból.

Tudtad, hogy a Stack-Cup poharak használatával nem csak több korsó sört szállíthatsz egymagad, de még a hulladék keletkezését is nagyban csökkentheted?

A Stack-Cup egy környezetbarát, újra felhasználható pohár-szett, amely tartós műanyagból készül és egyedi tervezése révén lehetővé teszi, hogy annyi poharat fűzz egymásba, amennyit csak akarsz.

A tömegrendezvények, koncertek és vendéglátóipar közönségének kiszolgálásában bevált gyakorlat az eldobható műanyag vagy papírpoharak használata. Jellemzően ezekből keletkezik a fesztiválokon termelődő hulladék fele.

Csak tavaly 140 tonna műanyaghulladék képződését előzte meg hazánkban a repohár-rendszer használata. A poharak lényege, hogy a dizájnjuk, esetleg a praktikusság miatt hazaviszik, vagy a pohárért fizetett letétdíj miatt visszaváltják a fogyasztók. Ennek köszönhetően az eldobható pohár hulladék teljesen eltűntethető a fesztiválokról.

A Stack-Cup 2013-as ECO riportjából kiderült, hogy 42 százalékkal kevesebb szemét keletkezett azokon a rendezvényeken, ahol ezeket a poharakat használták. 2013-ban 22 hazai fesztiválon több mint félmillió ember ismerkedhetett meg ezzel a pohár-szettel.

A repohár forgalmazójának célja, hogy a 2014-es évben 300 tonna hulladék keletkezését előzze meg.

Íme néhány videó arról, hogyan élvezik a Stack-Cup repohár előnyeit a fesztiválozók:

További videókat itt találsz!

Forrás:

Kép:

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.