Újra Európai Hulladékcsökkentési Hét

Újra Európai Hulladékcsökkentési Hét

Európai Hulladékcsökkentési Hét - Regisztrálj!Ismét itt a kreatívkodás ideje: november utolsó hete egész Európában a hulladékcsökkentésről szól. Gondold végig Te is, hogyan tudsz otthon vagy a munkahelyeden tenni ezért, és csatlakozz saját akcióval az Európai Hulladékcsökkentési Héthez  2014. november 22-30. között!

Miért jó ez Neked?

másként gondolkodni a szemétrőlNemcsak azért, mert Te magad is teszel a környezetünk, bolygónk megóvásáért, és ezzel belépsz a felelősen gondolkodó, környezettudatos polgárok egyre népesebb táborába, hanem azért is, mert ez által kímélni tudod a pénztárcádat.

Sőt, ha nem egyedül, hanem másokkal együtt valósítasz meg egy hulladékcsökkentő ötletet, a Téged körülvevő közösséget is építed, legyen szó akár a családodról, akár a munkahelyedről. Ez erősítheti a kapcsolatodat az emberekkel, akikkel élsz, dolgozol, tanulsz, sportolsz, vagy bármi mást csinálsz, és ennek köszönhetően könnyebbé válhat a további együttműködésetek is. 🙂

Az már csak hab a tortán, hogy akár az Európai Hulladékcsökkentési Díjért is versenybe szállhatsz…

Miről szól az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

A kezdeményezés keretében az Európai Unió országaiban lelkes önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

hulladékcsökkentési hét 2014

A Hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez az étel és élelmiszer hulladék mennyiségének csökkentése. Ehhez, vagy bármilyen más, általában a hulladékhoz, annak csökkentéséhez, megelőzéséhez kapcsolódó ötlet is megvalósítható.

Ha nincs saját ötleted, az sem baj, majd mi adunk: mások által már kipróbált, bevált javaslatokkal tudunk segíteni Neked.

Csatlakozz november 15-ig!

európai hulladékcsökkentési hét 2014Eddig az időpontig lehet regisztrálni a saját akciókat az Európai Hulladékcsökkentési Hétre itt. 🙂

A környezetünkre való odafigyelés ma már természetes elvárásnak számít, sőt, kötelességünk, hiszen – a saját és a jövő generációinak érdekében is – felelősek vagyunk a bolygóért, amely élünk, és tennünk kell a megóvásáért és az erőforrásainak tudatos felhasználásáért.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.