„Újjászülető kreativitás: hulladékból fejlesztő játékok a fenntartható jövőért” – A Tatabányai Szakképzési Centrum Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium kezdeményezése az Európai Hulladékcsökkentési Héten

„Újjászülető kreativitás: hulladékból fejlesztő játékok a fenntartható jövőért” – A Tatabányai Szakképzési Centrum Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium kezdeményezése az Európai Hulladékcsökkentési Héten

A Tatabányai Szakképzési Centrum Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium idén egy rendkívül kreatív akcióval hívta fel a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. A hulladékcsökkentési héten az iskola teljes diák közössége és tanárai is részt vettek, mintegy 500 fő, akik nem csupán a kreativitásukat fejlesztették, hanem három kulcsfontosságú szempontra is fókuszáltak a foglalkozás során: csökkentsd a hulladék mennyiségét, használd újra, és hasznosítsd újra! Emellett egy egész közösség számára inspiráló üzenetet mutattak be a fenntartható életmód és tudatos fogyasztás fontosságáról.

Lássuk, milyen programmal készültek az eseményre!

A diákok, akik jelenleg oktatási szakasszisztensnek tanulnak az intézményben, különböző hulladékokat hasznosítottak újra és játékos oktatási eszközöket készítettek kisgyermekek számára. A kreatív műhelymunkák, újrahasznosított anyagokból készített fejlesztő játékok, például interaktív tanulókártyák, építőelemek és egyéb kreatív eszközök. Ezek a játékok egyrészt környezetbarátok, másrészt segítik a kisgyermekek fejlődését is. A foglalkozás során a diákok nem csak saját kreativitásukat fejlesztették, hanem szakmai tapasztalatukkal is hozzájárultak ahhoz, hogy a fenntartható életmód és tudatos fogyasztás gondolkodásmódját terjesszék a következő generációk körében. Az “Újjászülető kreativitás” projekt, ezért nem csupán a hulladékcsökkentésre fókuszált, hanem egy nemzetközi szinten is egyedülálló modellt mutatott be, ahol az oktatási területen tanuló diákok generációk közötti hidat alkothatnak a fenntarthatóság jegyében. 

Az akció célja, hogy az oktatás területén dolgozók hosszú távon értéket teremtsenek és formálják a fenntartható gondolkodást. Emellett inspirálják az oktatási intézményeket országszerte, hogy hasonló kezdeményezések szülessenek az ország más részein is.

Nézd meg, hogyan születtek meg az inspiráló alkotások a videóban, és légy részese egy fenntarthatóbb világnak! 🌐💚

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.