Tudtad, hogy csak Budapesten évente több mint 13 millió darab műanyagdoboz válik hulladékká? A RAKUN Dobozközösség a Hulladékcsökkentési Héten csomaglásmentes tippekkel hívja fel a figyelmet a környezettudatos alternatívákra!

Tudtad, hogy csak Budapesten évente több mint 13 millió darab műanyagdoboz válik hulladékká? A RAKUN Dobozközösség a Hulladékcsökkentési Héten csomaglásmentes tippekkel hívja fel a figyelmet a környezettudatos alternatívákra!

A RAKUN Dobozközösség is csatlakozott a 15. Európai Hulladékcsökkentési Héthez, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a csomagolásmenetesség fontosságára és a hulladékcsökkentés jelentőségére. A kezdeményezés részeként figyelemfelkeltő játékokkal és fenntartható hulladékcsökkentési tippekkel szeretnék ösztönözni a közösséget. Az RAKUN Dobozközösség hisz abban, hogy apró lépésekkel is nagy változások érhetők el. Az akcióhét során a RAKUN közösségimédia-felületein gyakorlati tippeket kaphatunk, hogyan tudunk hatékonyan bekapcsolódni egy környezettudatosabb életmódba.

A figyelemfelhívó kezdeményezések mellett a RAKUN saját környezettudatos tevékenységével is példát mutat. Az egyszer használatos elviteles dobozokat mindössze 20-30 percig használjuk mégis hosszú távon óriási környezeti terhelést okoznak. De hogyan változtathatunk ezen? 

Megmutatjuk!

Az RAKUN nem pusztán egy környezetbarát opciót kínál, hanem egy teljes életmódot hirdet, ahol az újratölthető dobozok bevezetésével ösztönzi a tudatosabb hulladékkezelést és a csomagolásmentes alternatívák elterjedését. A résztvevő vendéglátóhelyeken és elfogadóhelyeken elérhető dobozok lehetőséget teremtenek arra, hogy az étel elvitelekor ne csak a gyors fogyasztást támogassuk, hanem hozzájáruljunk a környezettudatos szemlélet kialakításához. A közösség tagjai RAKUN dobozokba kérhetik az ételüket a partner vendéglátóhelyeken, így csökkentve az egyszer használatos elviteles dobozok használatát. Ez egy olyan lépés, ami példát mutat másoknak is, így együtt formálhatjuk a jövőt, ahol a fenntarthatóság és az aktív odafigyelés a környezetvédelem mindannyiunk mindennapi részévé válhat. Ne csak szóval, hanem tettel is lépjünk a környezetünk védelme érdekében! 

Ha kíváncsi vagy, hogyan változtathatsz a RAKUN által inspirált környezettudatos módon, nézd meg a videónkat. 

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.