Tudatos papírfogyasztás: kevesebb hulladék, több megtakarítás

Tudatos papírfogyasztás: kevesebb hulladék, több megtakarítás

Kéztörlő mosdó EWWRA papírhulladék is megfogyatkozott az EWWR-héten az OHÜ-nél. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségnél november 16. és 24. között, minden munkanapon más vállalást teljesítettek a résztvevő dolgozók.

Kéztörlő EWWRAz Európai Hulladékcsökkentési Héten a második, keddi nap mottója „Ne használj papírtörlőt!” volt. Annak érdekében, hogy ezt minden munkatárs meg is tudja valósítani, kapott egy kis fehér kéztörlőt. Azokat reggel, munkakezdés előtt, a bejáratnál ideiglenesen kialakított EWWR-hét pultnál vehették át a dolgozók.

Ezzel a kis törölközővel egész nap helyettesíthették a mosdókban és konyhákban kihelyezett papírtörlőket. Sőt, mindenki meg is tarthatta, hogy később is ezeket használja.

Kéztörlő papír EWWREnnek a vállalásnak azért van különösen nagy jelentősége, mert jó példa arra, hogyan lehet egyszerre környezettudatosan élni a mindennapjainkat a munkahelyünkön is és elérni, hogy kevesebb papírhulladék keletkezzen körülöttünk, valamint, pénzt is megtakaríthatunk azzal, ha kevesebb papírt használunk el munka közben – legyen szó akár a nyomtatásról, akár a papírtörlőkről.

A KÖVET Egyesület Ablakon Bedobott Pénz Programja szerint évente 6,5 tonnával csökkent a képződő hulladék mennyisége egy közel 1700 főt foglalkoztató, 67 milliárd forint éves árbevételű vállalatnál, és 500 ezer forint éves megtakarítás is keletkezett, amikor textil kéztörlőkkel váltották ki a papír kéztörlőket.

Bár ezt nem méri mindenki, érdemes lenne…

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.