Trendi bevásárlótáska vs. nejlonszatyor

Trendi bevásárlótáska vs. nejlonszatyor

Bevásárlás bevásárló táska ZöldlistaÖsszehajtható, kerekes-húzható, aluvázas, színes, divatos…. Mi a közös bennük? Egy-egy típusú bevásárlótáska jellemzői, ugyanakkor egy rugalmas, kreatív, környezettudatos vásárló „ismertetőjegyei” is. 

Tudj meg többet a tudatos vásárlásról! Keresd a Zöldlista hoszteszeket december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban!

Bevásárló táska ZöldlistaHihetetlen, ugye? Pedig igaz! Már-már – kis túlzással – egy egész iparág épül arra, hogy kielégítse a nők változatos – mint általában minden területen igazán jól nem körülhatárolható – igényeit ebben a kérdésben. Az interneten és a boltokban kifejezetten márkás, trendi bevásárlótáskákat lehet már kapni – ezek persze sokszorosába kerülnek az egyszerű és általában csak egyszer használt nejlon vagy papírszatyroknak, de összehasonlíthatatlanul tovább tartanak.

Nem igényel hosszas fejszámolást, hogy rájöjjünk, melyik éri meg jobban… Gondoljunk csak bele, a tartós bevásárlótáska egy bizonyos használatszám után tulajdonképpen pénzt hoz a konyhára, hiszen nem költünk nejlonszatyrokra. Sok kicsi pedig sokra megy: ami így megmarad, azt fordíthatjuk más, hasznosabb – és kevésbé természetkárosító – dologra.

A bevásárlótáska egy lépéssel közelebb visz a környezettudatos életmódhoz is. Hiszen ha nem veszünk minden vásárláskor zacskót, nem lesz mit kidobni. Ha pedig nem landol minden nap egy vagy több nejlonszatyor a kukában, máris csökkentettük a körülöttünk keletkező hulladék mennyiségét. Ez pedig az ember egyik nagyon fontos feladata: hozzájárul ahhoz, hogy a bolygót, amelyen élünk, ne borítsa el teljesen a szemét…

Bevásárlás bevásárló táskák ZöldlistaErre próbálják ráirányítani a figyelmet – amellett persze, hogy hasznuk is van belőle – a gyártók, amelyek hiperszuper, fiatalos, trendi bevásárlótáskákkal állnak elő, hogy mi fogyasztók, könnyebben tudjunk környezettudatos vásárlók lenni…

Ehhez hasonló sok környezettudatos, hasznos tippet kaphatsz, ha bekapcsolódsz a Zöldlista – vásárló programba az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

Bővebb információt az akcióról a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalon találsz!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.