TeSzedd!-matek: nyílt vagy zárt találkozási pontot hozzak létre?

TeSzedd!-matek: nyílt vagy zárt találkozási pontot hozzak létre?

TeSzedd! matekA kettő között az a különbség, hogy a helyi koordinátor akar-e külsős önkénteseket fogadni a szemétszedési helyszínen vagy sem. Ha igen, akkor figyelnie kell arra, hogy az adott helyszínre magasabb maximális önkéntes létszámot adjon meg, mint ahány fős önkéntes csoportot ő maga csatlakoztat a találkozási pontjához. Csak így marad ugyanis hely a külsős csatlakozóknak is, azaz így lesz nyílt a találkozási pontja!

A nyílt találkozási ponthoz bárki csatlakozhat, amíg meg nem telik a megadott maximális önkéntes létszám. A zárt találkozási ponton azonban csak azok az önkéntesek szedhetnek szemetet, akiket a találkozási pontot létrehozó helyi koordinátor beregisztrált az adott helyszínre.

A nyílt találkozási pontokat zöld, a zártakat szürke szín jelöli a TeSzedd! weboldalán, a „Hol szedjem?” menüpontban található térképen.

Egy iskola példa

Vegyünk egy oktatási intézményt, amely nyílt találkozási pontot szeretne létrehozni, tehát olyan szemétszedést szeretne szervezni, ahová külsős önkéntesek is csatlakozhatnak.

TeSzedd! iskolai csoport

Ennek az iskolának van mondjuk 350 diákja, akit szeretne bevonni a TeSzedd! akcióba.

Ez esetben az intézménynek olyan szemétszedési helyszínt kell találnia, ahol több mint 350 fő eltölthet szemétszedéssel néhány órát. Ha megvan a megfelelő helyszín, akkor indulhat is a regisztráció, amely során többek között meg kell adni, hogy az adott helyszínt hány fő önkéntes tudja megtisztítani. Ez lesz a maximális önkéntes létszám.

Mivel a példában szereplő iskola nyílt találkozási pontot szeretne, és 350 diákját akarja bevonni a szemétszedésbe, 350 főnél nagyobb maximális létszámot kell ide megadnia. Így, ha a maximális önkéntes létszámot például 400 főre állítják, akkor az alábbiak szerint tevődik össze az adott helyszínen szemetet szedő önkéntesek száma:

  • 400 fő a maximális létszám
  • 350 fő az iskola diákjainak száma
  • 400-350=50 fő a külsős önkéntesek száma.

Ez esetben tehát a példában szereplő iskola által létrehozott találkozási pontra 50 fő külsős önkéntes tud regisztrálni. 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.