Szolnokon is sportot űztek a szelektív hulladékgyűjtésből az Ötkukás Játékok projekt keretein belül

Szolnokon is sportot űztek a szelektív hulladékgyűjtésből az Ötkukás Játékok projekt keretein belül

Játszva tanultak a szelektív hulladékgyűjtésről a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a Földművelésügyi Minisztérium Ötkukás játékok nevet viselő, Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is! szlogennel megrendezett programján április 4-én.

A rendezvény egyik célja, hogy a hazánkban szelektíven gyűjthető öt hulladéktípust (papír, műanyag, fém, fehér üveg, színes üveg) bemutassa a gyerekeknek. Az iskola mintegy 230 tanulója vett részt a játékos délutánon.

A sportot és a hulladékok elkülönítve gyűjtését kapcsolta össze Szügyi Dezső az iskola igazgatója megnyitó beszédében. Ismertette, hogy már elég régóta gyakorolják a sportiskola tanulói a szelektív hulladékgyűjtést, kis szelektív kukák is vannak az iskolában és környezetüket szépítve az intézmény előtti virágágyáson is dolgoztak. Majd arról beszélt, hogy jó helyre jött a rendezvény, mert a sportiskolások űzik a sportot, de ezután a szelektív hulladékgyűjtésből is sportot fognak űzni.  J

A példamutatás a fiataloknak különösen fontos, ezért a rendezvény sportoló vendége volt Hangay Zoltán háromszoros világbajnok vízilabdázó, és csapattársa Fülöp Bence vízipólós, a szolnoki Dózsa- játékosai voltak. A sikeres sportolók a sportról és a környezettudatos életről beszéltek.  

A helyszínen megtalálható játékokat a gyerekek a sportolókkal együtt játszották. Nagyon népszerű volt a hulladékos témára átdolgozott Ki nevet a végén társasjáték, az Ökotwister és a Szelektív csúszka is. A Zöld kirakó névre keresztelt óriás puzzle és a Szelektáló Interaktív játék is mosolyt csalt a gyerekek arcára. Ezek segítségével játszva ismerkedtek meg a különböző hulladéktípusokkal.

A diákok a környezetvédelmi TOTO-t a földön ülve siettek kitölteni, ha épp az asztalnál nem találtak helyet.

A pecsétgyűjtő füzetbe csakúgy, mint az első helyszínen gyorsan gyűltek a pecsétek. A gyerekek teljesen átszellemülve rohantak egyik játékról a másikra és közben kérdezgették egymást, hogy melyik környezettudatos játékkal játszott már a másik és hány pecsétje van.

 

 

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.