Szilveszteri dekorációk saját kezűleg

Szilveszteri dekorációk saját kezűleg

Díszítsd fel a lakást szilveszterre, hangolódj az ünnepre. Ezúttal használd a fantáziád és saját kezűleg állítsd össze az ünnepi dekorációt. Süss ehető dekorációt is.

Mi sem egyszerűbb a konfetti gyártásánál. Irodai lyukasztógéppel lyuggass ki színes csomagolópapírt, és gyűjtsd össze a kis kör alakú, színes papírdarabokat. A karácsonyról maradt papírt használd fel erre a célra. Állíts össze szilveszteri kalapot. Színes kartonpapírból vágj ki kör alakot, húzd meg a sugarát és vágd be a kör középpontjáig. Csúsztasd egymás fölé a körcikk két végét és tűzőgéppel tűzd össze. Gumiszalagot is tűzz rá, kimérve, hogy milyen hosszúságú kell ahhoz, hogy a fejedre tedd és az állad alatt átérjen a szalag. Díszítsd fényes papírból kivágott mintákkal.

Készíts órát színes kartonpapírból, írd rá a számokat és rögzítsd rá a mutatókat. Az óra hátlapjába szúrt parafa dugóra tűzd az óramutatókat. Vágd ki a 2018-as év számjegyeit kartonból, fényes papírból, hajtsd be a számok végét és ragassz talpat alájuk, hogy megálljanak.

Álarc, spirál, girland

Készíts álarcot fekete kartonból, gumiszalagból és ruházd fel a tetszésed szerinti figura (pl. bagoly, róka) jegyeivel. Vagy csak egyszerűen rajzolj rá színes szerpentint, konfettit. Készíts szerpentinhez hasonló spirált kör papírlapból. Rajzold meg a hátlapjára a spirálvonalat és vágd ki. Fűzz cérnát a közepébe, köss rá hurkot és függeszd fel. Légfuvallatra mozgásba kezd a spirálod. A papír girland is nagyon látványos dekoráció. Vágj ki papírból sok-sok kört vagy csillagot, vagy szívet… Hosszú fonaldarabokra ragaszd fel a motívumokat kettesével úgy, hogy egy-egy közé kerüljön a fonal. A girlandokat függeszd fel.

Szerencsemalac, lóhere

Dobd fel a bulit ehető díszekkel. Süss szerencsemalac figurát. Azért éppen malacot, mert a néphit szerint kitúrja az orrával a szerencsét. Gyúrj be pogácsát, szaggass belőle nagyobb köröket, ez lesz a malac pofája. Szaggass kisebb köröket a malac orrának. Végül vágj ki háromszögeket a füleinek. Kend meg a nagyobb kört felvert tojással és illeszd az alsó harmadára a kisebb kört az orrának, két oldalt felülre pedig a füleknek a háromszögeket. Hajtsd vissza a háromszögeket, hogy ne égjenek meg. Nyomj bele 2 szem feketeborsot vagy két tökmagot a figura szemének. Kend le az egészet újból tojással és süsd meg. A néphagyományos szerint a négylevelű lóhere is szerencsét hoz. Vágd ki kartonból a kellő méretet, fektesd rá a tésztára és vágd körül. Kend le tojással és süsd meg.

Díszítsd fel a lakást. Törekedj arra, hogy lámpára, csillárra és a közelükbe ne rakj semmit. Úgy helyezd el a dekorációt, hogy szabadon átjárhassatok alatta.

 

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.