Székesfehérvárról kaptuk az első filmet

Székesfehérvárról kaptuk az első filmet

Green Belt - OHÜ Filmpályzat 2014A határon túlról is lehet jelentkezni az OHÜ Filmpályázatára

Alig hirdettük meg a Filmpályázatunkat, máris beérkezett hozzánk az első nevezés. A székesfehérvári alkotók bő két hét alatt álmodták meg és készítették el 2 percesüket. A filmjüket már meg is nézheted a YouTube-csatornánkon.

A Comenius Filmműhely az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte Green Belt című munkáját, amely arról szól, hogy egy posztapokaliptikus, mégis mai világban vándorló hogyan tudja értékelni a természet adta kincseket.

A határon túlról is várjuk a jelentkezéseket!

Senkit ne tartsanak vissza az országhatárok, mi sem szabtunk meg ilyen kitételt a pályázat feltételeinek megadásakor, hiszen környezetünk védelme nemre, korra, nemzetiségre, országra való tekintet nélkül, minden ember számára fontos kell, legyen.

Tehát, a világ minden részéből várjuk az eredeti, kreatív alkotásokat két kategóriában. A LOL – Sírva nevettess! kategóriában vicces, „rekeszizomrángást” előidéző, az OMG – Ezdedurva! kategóriában pedig megdöbbentő, „szemelkerekedést” okozó filmekkel jelentkezhet bárki, aki fiatalnak érzi magát.

Az alkotások bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhatnak, az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig. A legfontosabb cél, hogy minél több ember jöjjön rá, döbbenjen rá arra, hogy igenis van szerepe környezetünk szennyezésében, ezzel párhuzamosan a megóvásában, és, hogy minél többen tegyenek is utóbbi érdekében.

A pályamunkákat neves szakemberekből – mint Vadon János rádiós műsorvezető és Novák Péter színész, műsorvezető – álló zsűri értékeli majd. A legfeljebb 2 perc hosszúságú alkotásokat 2014. december 1-ig lehet beküldeni a filmpalyazat@ohukft.hu e-mail címre.

A zsűri mindkét kategóriában a három legjobb filmet választja ki: a díjazottak összesen majd kétmillió forint értékű jutalmat kapnak. A részletekért kattints!

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.