Sörösüveg… Minek nevezzelek a jövőben?

Sörösüveg… Minek nevezzelek a jövőben?

SörösüvegekHogyan kérjen majd néhány év múlva egy üveg sört a vendég, ha sikerül a Carlsberg legújabb terve: fa- és papírrostból készül sörös flaskát/palackot fognak gyártatni?

A dán cég – környezetvédelmi megfontolásból – biológiailag lebomló „üveg” fejlesztésébe kezdett egy öntött csomagolásokat gyártó – szintén dán – céggel, adta közre a Quartz honlap. Az új „sörösüveg” a papírhulladékból préselt tojástartóhoz hasonló alapanyagból (fa-, illetve papírrostokból) készül. Ebből is adódóan a sörtartó alkalmatosság nem lesz átlátszó, viszont könnyebb lesz, mint a mai „igazi” sörösüveg. A fröccsöntő csomagolással foglalkozó ecoXpac és a Dán Műszaki Egyetem szakembereivel folyó fejlesztésre összesen mintegy 1,5 millió dollárt szán a Carlsberg és a dán innovációs alap.

A Carlsberg-palack – rajta a kupakkal – teljes egészében bioalapú és biológiailag lebomló anyagokból készül. Ez azonban nem befolyásolhatja, Carlsberg öko papír sörösüvegpontosabban nem veszélyeztetheti a sör minőségét, hangsúlyozta a fejlesztésről tájékoztató Hakon Langen, a Carlsberg csomagolásért felelős innovációs vezetője. A sörgyártó három éven belül szeretné az új csomagolóeszközt bevezetni, és abba palackozni a kompromisszumok nélkül készített Carlsberget.

Addig persze a nyelvújítóknak is lesz idejük, hogy a megfelelő elnevezést megtalálják, és a sörisszák is kompromisszumok nélkül kérhessenek egy „üveg” sört.

Forrás: www.qz.com

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.