Rajzolj, fotózz, kreatívkodj a jövőnk utcáiért!

Rajzolj, fotózz, kreatívkodj a jövőnk utcáiért!

Varoskép dugóbanMozgasd meg a fantáziádat, s indulj hát útnak a fényképezőgépeddel, vedd kezedbe a rajzeszközödet, amely segítségével megmutathatod, hogyan lehet a TE ötleted, javaslatod alapján az autóktól megkímélni az utcádat, közvetlen lakókörnyezetedet. Ennek eredményeként nemcsak tisztább lehet a környezeted, hanem még értékes díjakat, jutalmakat is nyerhetsz!

Európai Mobilitási HétVároslakóként, kinek van ötlete, „víziója” arra, hogyan, milyen eszközökkel lehetne közvetlen környezetében – tartósan vagy alkalmanként – csökkenteni a mindennapos autóhasználatot s az ezzel járó környezetszennyezést? Ha van kész vagy formálódó ötlet, javaslat, akkor „csak” elő kell venni, föl kell újítani, ha pedig eddig nem volt, akkor el lehet gondolkodni rajta. Erre ösztönöz az a rajz-, fotó valamint családi és csoportos kreatív pályázat, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg. A www.emh.kormany.hu/palyazat weboldalon is megtalálható részletes kiírás szerint egyének, családok vagy baráti közösségek küldhetnek be kreatív terveket, megvalósíthatónak tartott „álmokat”, elgondolásokat arról, hogyan lehetne visszahódítani városi tereket, területeket az autóforgalomtól. A pályázati lehetőség jó alkalom arra, hogy hazánk is csatlakozzon ahhoz az immár világszerte terjedő mozgalomhoz, melynek mottója: Hódítsuk vissza a városi területeket a túlzott autóforgalomtól.

Teret nyerhet a fantázia: az „A mi utcánk, a mi jövőnk” elnevezésű pályázatra három fő kategóriában lehet alkotásokat beadni, az óvodáskorúaktól kezdve, az iskolásokon át, a felnőttekig, várják a kiírók az ötleteket, javaslatokat, amelyből kiderülhet, hogy például a TI utcátokban hogyan lehetne kialakítani a környezetbarát közösségi életet, közlekedést. Saját magad vagy családtagjaiddal, barátaiddal vagy az adott utca lakóival közösen, ötletelhetsz arról, hogyan hívnád föl az autóval közlekedők figyelmét arra, hogy az utcátokon más közlekedési eszközt is választhat? Arra is adhatnak válasz a pályázók: megvalósítható-e, hogy városi körülmények között is minél egészségesebb környezetben éljünk, megváltoztathatóak-e az autósok közlekedési szokásai?

A rajz-, családi és csoportos pályázati anyagokat, alkotásokat 2014. június 30-ig kell beküldeni a következő címre: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Európai Mobilitási Hét” pályázat 1440 Budapest. Pf. 1.

A fotópályázatokat pedig – szintén 2014. június 30-ig – az emhfotopalyazat@nfm.gov.hu e-mail címre kell elküldeni.

A pályázati felhívás elérhető a www.emh.kormany.hu/palyazat weboldalon, valamint további részleteket lehet megismerni az itt letölthető PDF-változatú kiírásban.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.