Q-KAMERA DÍJ: „…. and the winner is”

Q-KAMERA DÍJ: „…. and the winner is”

Vector Flat Concepts - Business IconsElindult a visszaszámlálás, hamarosan kiderül, mely kisfilmeket találta a legjobbnak a zsűri az OHÜ filmpályázatán. A Q-KAMERA DÍJ-at a március 4-i zsűrizés után adjuk át a legjobb fiatal, tehetséges filmeseknek, akik a hulladékok keletkezése, gyűjtése, feldolgozása, környezetre gyakorolt hatása vagy az ahhoz kapcsolódó emberi magatartás témakörét dolgozták fel úgy, hogy közben meghökkentő összefüggésekre, érdekességekre világítottak rá, és megcáfoltak városi hulladékos mítoszokat.

Az OHÜ-n belüli első fordulós, előzsűrizés után 8 pályamű került a második fordulóba, ahol már neves szakemberek értékelik majd az alkotásokat. A zsűri tagjai Kőrösi Zoltán író, film-forgatókönyvíró, dramaturg, Novák Péter színész, műsorvezető, zeneszerző, Vadon János műsorvezető, médiaszemélyiség, Vészi János filmrendező és dr. Wégner Krisztina, az OHÜ Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője.

A zsűri tagjai először megtekintik a filmpályázatra beérkezett kreatív, időnként extrém megközelítést is bemutató 2-8 perces alkotásokat, ezután meghallgatják a pályázók bemutatkozását, majd döntenek, és végül az eredményt – a sajtó képviselői előtt értékelve az alkotásokat – jelentik be március 4-én 14:45 órától az OHÜ székházában.

Díjat az első három helyezett kap, az oklevél mellé az első helyezettnek 150.000, a másodiknak 100.000, a harmadiknak pedig 50.000 forint összegű jutalom jár. Már biztos, hogy lesz egy különdíjas is, de hogy ki, az egyelőre maradjon titok.

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.