Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában

Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában

Az idei évben a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájában egy egész héten át tartó eseménysorozat zajlott, amelynek eredményeként egy valódi kreatív terepasztal született a kicsik, a pedagógusok és a szülők összefogásának köszönhetően. A Hulladékcsökkentési Hetén az egész közösség aktív részvételével az óvoda szűkebb és tágabb környezetét modellezték újrahasznosított csomagolóanyagok felhasználásával.

Az idei évben az akcióhét fókuszában a csomagolás állt, amelyre a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodája egyedi és izgalmas kezdeményezéssel csatlakozott a 15. Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Az óvoda 2019 óta különleges eseményeket szervez, hogy a fenntarthatóság és környezetvédelem fontosságára felhívja a figyelmet. Idén, a csomagolás köré szervezett kreatív projektjük nemcsak az óvodásokat, és óvodapedagógusokat, de még a szülőket is bevonta a nagy európai kezdeményezésbe. Az előkészületek már a program előtt elkezdődtek, a valódi környezettudatos munkában a gyermekek és családok összegyűjtötték azokat a csomagolóanyagokat, amelyek az alkotáshoz szükségesek voltak, így a terepasztal projektben az óvoda szűkebb és tágabb környezetét közösen modellezhették. Az elkészült alkotás nem csupán egy egyszerű terepasztal, hanem egy kreatív műalkotás, amely az óvoda környezettudatos szemléletét hivatott megjeleníteni. A projekt során az óvodások részt vettek az óvoda környezetének részletes megfigyelésében, így az egyes területek elkészítése során az óvodapedagógusok irányításával és a szülők segítségével az óvoda környezete egy-egy csodás alkotásban talált újraformálást.

Az akció példaértékű módon kapcsolta össze a fenntarthatóságot és szemléletformálást, emellett az esemény bebizonyította, hogy a kicsik és a családok aktív részvétele révén egy óvoda a gyerekek nevelésében, de a közösség formálásában is kulcsszerepet játszhat. 

Nézd meg a kreativitás birodalmát az Óvoda videójában! 👉

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.