Ötkukás Játékok: Paksy Tímea és Kósz Zoltán mutatta meg, hogyan kell helyesen szelektíven gyűjteni

Ötkukás Játékok: Paksy Tímea és Kósz Zoltán mutatta meg, hogyan kell helyesen szelektíven gyűjteni

Ötkukás Játékok_01Idén először szervezte meg Ötkukás Játékok rendezvényét az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI). A program keretében a gyerekek játékos feladatokon keresztül népszerű olimpiai ás világbajnok sportolók segítségével érthették és tanulhatták meg, miért fontos környezetünk védelme és a szelektív hulladékgyűjtés. Az esemény két helyszínen is zajlott, áprilisban Budapesten, júniusban pedig Szolnokon.

otkukas_jatekok_szolnok_06

A sport, egészségvédelem és környezetünk védelme “kéz a kézben jár” egymással. Ha odafigyelünk az egészségünkre, az a környezetünknek is jót tesz, és a tisztább, kevésbé szennyezett környezet a mi egészségünket is óvja. Erre az összefüggésre mutat rá az OKTF NHI kampánya, amelynek keretében a gyerekek játékos módon egy-egy példakép, egy népszerű olimpiai és/vagy világbajnok sportoló közreműködésével ismerhették meg a szelektív hulladékgyűjtés fortélyait.

otkukas_jatekok_szolnok_10Budapesten Paksy Tímea, kilencszeres világbajnok és tízszeres Európa-bajnok kajakos és Agócs Mihály az utánpótlás korosztály mesteredzője, Szolnokon pedig Kósz Zoltán, olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázó, valamint Mohi Zoltán, olimpikon vízilabdázó, a Szolnoki Vízilabda Sport Club ügyvezető elnöke, Hangay Zoltán, a nyolcszoros magyar bajnok Szolnoki Vízilabda Sport Club játékosa, majd valamint ifj. Cseh Sándor, a Szolnoki Vízilabda Sport Club vezetőedzője hívta fel a gyerekek figyelmét arra, milyen szoros a sport és a környezettudatosság kapcsolata, és hogy mit tudnak tenni ők maguk a környezetünk védelméért.

otkukas_jatekok_szolnok_07Az Ötkukás Játékok keretében a diákok az OKTF NHI egyedi, edukációs céllal külön erre a projektre kifejlesztett játékai segítségével ismerhették meg a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját, az azzal kapcsolatos – ebben a korban – legfontosabb tudnivalókat. Többek között az Ökotwister, a Szelektív csúszka és a hulladékos témában átdolgozott népszerű „Ki nevet a végén?!” játékok keretében megismerhették az egyes hulladéktípusokat, és megtanulhatták, melyik hulladék milyen színű gyűjtőedénybe való.

otkukas_jatekok_145

Az Ötkukás Játékok projekt első állomása 2016. április 16-án Budapesten zajlott le a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület közreműködésével, a második állomást pedig 2016. június 9-én tartották meg a Szolnoki Vízilabda Sport Club segítségével.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.