Ökoinnovációk a szelektív hulladékgyűjtésben

Ökoinnovációk a szelektív hulladékgyűjtésben

Szelektív gyűjtőkEgy hamutartó, amelyben nem kell elnyomni a csikket… Elegáns és praktikus, mire az alján lévő homokba ér a hamvadó cigarettavég, el is alszik. Ilyen, és ehhez hasonló speciális hulladékgyűjtőket gyárt a cseh MEVA-HU Kft., amelynek tatabányai bemutatótermében tartottak nyílt napot a közelmúltban.

Az esemény keretében a cég által forgalmazott hulladéktárolókat, a szelektív hulladékgyűjtés valamennyi anyagáramának gyűjtésére alkalmas – esztétikailag is szép – hulladékgyűjtő eszközöket mutatták be az érdeklődőknek.

A vendégeket Jeneiné Tóth Aranka ügyvezető fogadta, aki elmondta, a termékskála kialakítása, az innovációs ötletek megvalósítása és termékeik forgalmazása során messzemenően figyelembe veszik a felhasználók, a lakosság, közszolgáltatók és hasznosítók ötleteit és igényeit. A nyílt napon diákok is részt vettek, akik figyelmét az ügyvezető külön felhívta a hulladékok szelektív gyűjtésének fontosságára.

A nyílt napon a vendégek láthattak vertikálisan kialakított szelektív hulladékgyűjtő szekrényt…

Hulladékgyűjtő szekrény

megtekinthették a földbe süllyesztett – főleg világörökségi, turisztikai területekre – kifejlesztett hulladékgyűjtő rendszer működését…

földbe süllyesztett szelektív gyűjtő

a többféle veszélyes anyag gyűjtőt, pl. kutyaürülék-gyűjtőt, valamint nagy sikert aratott a pendrive gyűjtő és „megsemmisítő” is.

20150416_102917

A társaság jelentősebb partnerei közé önkormányzatok, hulladékkezeléssel foglalkozó cégek és termelő nagyvállalatok tartoznak.

kávéspohár gyűjtőcsikkgyűjtő

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.