Napokon belül megnyílik a Hulladék Akadémia

Napokon belül megnyílik a Hulladék Akadémia

fejlec_hulladekakademia_1Először Budapesten nyitja meg kapuit a Hulladék Akadémia, amely nem pusztán egy nagyszabású környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás, hanem lényegében egy komplex környezeti nevelési platform. Arra vállalkozik, hogy minél több emberhez eljuttassa a környezettudatosság elméleti és gyakorlati lépéseit, és ezáltal bemutassa, hogyan csökkentsük hazánk ökológiai lábnyomát. 

Az ingyenes tárlat 2016. február 9-én (kedden) délelőtt 9 órától várja a látogatókat az ELTE Lágymányosi Campusán. A vándorkiállítás a következő hónapokban öt másik városba, Hajdúnánásra, Debrecenbe, Zalaegerszegre, Kecskemétre és Pécsre is ellátogat.hulladekakademia_plakat

A Hulladék Akadémia fő üzenete, hogy előzzük meg a hulladékok keletkezését. Ezért a tárlat már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat berendezéseinek többsége maga is újragondolt installációkból készült. Az Akadémia a hulladékpiramis logikájára épülve, szemléletesen és gyakorlatiasan mutatja be a modern emberrel szemben elvárt, takarékos, környezettudatos magatartás elemeit, a hulladékgazdálkodás legfontosabb tudnivalóit és a környezettudatosság hétköznapokban is alkalmazható gyakorlati lépéseit, melyekkel nemcsak a pazarlásnak vethetünk véget, hanem a keletkező hulladékok csökkentését is elérhetjük.

Az Akadémián bemutatják a hulladéktörténelem mérföldköveit, majd az említett piramis alján található rövid távú megoldásokon (lerakás, energetikai hasznosítás) keresztül, az újrahasznosítás világán át vezetik a látogatókat a leginkább környezetbarát megoldások felé (újrahasználat, megelőzés). Az Akadémia fő üzenete a hulladékok keletkezésének megelőzésén van, hiszen a legjobb hulladék az, ami nem is keletkezik!

A tárlat játékos és interaktív megoldásokkal, különleges tárlatvezetéssel várja a látogatókat!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.