Nagyon jól sikerült itthon az Európai Hulladékcsökkentési Hét

Nagyon jól sikerült itthon az Európai Hulladékcsökkentési Hét

Európai Hulladékcsökkentési Hét  - résztvevőkMegint zseniálisak voltak az önkénteseink: 150 akciót regisztráltak és több mint 100 ezer embert vontak be a kezdeményezésbe. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén az étel és élelmiszer hulladék keletkezésének megelőzésére fókuszált, itthon majdnem minden második akciót ehhez kapcsolódóan szerveztek meg.

Ezzel az eredménnyel – csak úgy, mint az idei TeSzedd! alkalmával – ismét sikerült jó példát állítanunk nemcsak saját magunk és a még nem csatlakozott polgártársaink, hanem a többi európai ország elé is.

Együttműködés - Európai Hulladékcsökkentési HétEgyrészt azért, mert míg 2012-ben mindössze 7, tavaly pedig 28 akciót szerveztünk – utóbbi esetben 7 ezer ember megmozgatásával -, addig idén 150 akcióötlet megvalósításába több mint 100 ezer embert sikerült közvetve vagy közvetlenül bevonni.

Másrészt azért, mert nemcsak régiónkban lévő országok teljesítményét sikerült túlszárnyalni, hiszen például Ausztria 8 és Bulgária 42 akciót regisztrált, aktívabbak voltunk a svédeknél (43) vagy például a finneknél (34) is.

De a lényeg mégis inkább az, hogy a saját korábbi eredményeinket túl tudtuk szárnyalni, nem is kicsit.

Itthon az akciók 30 százalékát civil szervezetek valósították meg, ezek képviselői, tagjai összesen 46 ötletet kiviteleztek.

A városok tekintetében pedig Budapest “szerepelt” a legjobban: a fővárosban 69 hulladékcsökkentő akciót bonyolítottak le. A fővároson kívül 49 másik település kapcsolódott be a kezdeményezésbe, így például Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Jászberény, Kunszentmiklós, Miskolc, Orosháza, Pécs, Szeged, Tata, Tatabánya, Székesfehérvár és Sopron.

Mindenkinek hálásan köszönjük az aktivitást! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.