Mi fán terem a körforgásos gazdaság?

Mi fán terem a körforgásos gazdaság?

A körforgásos gazdaság egy másik szemléletmód, amely arra világít rá, hogyan használjuk átgondoltan a rendelkezésünkre álló anyagokat a termék élettartamának összes szakaszában.

De mit jelent ez a mindennapi életünkben?

Leegyszerűsítve, annyi a lényege, hogy az egyszer előállított termékből újra alapanyagot lehessen előállítani – átalakítva, lebontva, újrahasznosítva. Azzal, hogy újra és újra felhasználjuk az alapanyagokat, tulajdonképpen spórolunk, mert csökkentjük a véges erőforrások, például az ásványi anyagok, fémek és az olaj iránti gazdasági függést is. 

A körforgásos gazdaság tulajdonképp nem más, mint bolygónk „használatának” fenntartható gazdasági megközelítése. Ha figyelünk az újrafelhasználásra, azzal, sokkal egészségesebb és élhetőbb lesz a környezetünk. Sőt, rengeteg pénzt is spórolunk vele. Ez így nem hangzik rosszul, igaz?

további cikkek

Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Az INNOMATIK Megoldástechnika Kft. folyamatosan elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és olyan kreatív megoldásokat kínál, amelyek csökkentik a környezeti terhelést. Most bemutatjuk, hogyan hozza létre a cég a mindennapi működésében az innovációt és a környezettudatosságot. hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.