Mentsük meg a Földet együtt Futurobival!

Mentsük meg a Földet együtt Futurobival!

FUTUROBI_The_Warriors_against_the_Junk_MonstersIzgalmas kalandokat élhetnek át, harcolhatnak például Szemétszörnyekkel és Energiavámpírokkal is azok a gyerekek, akik “kézen fogják” Futurobit, és elindulnak vele a Föld megmentésére.

Ez a kedves mesehős nemcsak elszórakoztatja a gyerkőcöket, hanem elnyerve a bizalmukat és a szeretetüket, pozitív gondolkodásra, környezet- és egészségtudatosságra tanítja, neveli őket. Játék közben fejlődik a kicsik személyisége, alakul a világképe, társadalmi érzéke, érzelmi intelligenciája és empátiája is.

Az interaktív képregény-kaland, amely Vígh Zoltán és Vass Richárd képregénye alapján készült, több történetet dolgoz fel. A különböző epizódokban Futurobi barátjával, Danival utazik a jövőbe, és megpróbálja helyrehozni azokat a környezeti vagy egészségügyi katasztrófákat, amiket az emberek okoztak.

Az egyes történetek fontos tanulságokat és társadalmi mondanivalókat hordoznak, amellett, hogy mindig arra jutnak, a megoldás kulcsa a jelenben van: a negatív folyamatokat csak úgy lehet megállítani, ha az emberek itt és most cselekszenek, a gyerekek segítségével.

Keresd Futurobit a Facebookon is!

Futurobi_kepFuturobi az Országos Gyermekegészségügyi Intézet egy nyertes uniós pályázatának sikeres megvalósítását segíti. A projekt keretében a szervezet a védőnők segítségével igyekszik formálni a kisgyermekes családok, várandós nők, valamint rajtuk keresztül a gyermekek környezethez való viszonyát. A cél azt elérni, hogy a környezettudatosság a mai gyerekek életében a mindennapok részévé váljon, és ne csak ők, hanem a szüleik is minden tevékenységüket ezen a szűrőn keresztül végezzék.

Kép: hu-hu.facebook.com; futurobi.hu

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.