Meghosszabbított határidővel, május 8-ig várja Pokorny Lia a kisfilmjeiteket!

Meghosszabbított határidővel, május 8-ig várja Pokorny Lia a kisfilmjeiteket!

lia

Filmpályázatunk zsűritagja, Pokorny Lia is fontosnak tartja a környezettudatos és következetes életmódot. Az OKTF NHI Filmpályázatára beérkező kisfilmeket már nem első alkalommal segíti majd értékelni a művésznő. Ne feledjétek, május 8-ig van még lehetőség pályázni az 500.000 Forint értékű vásárlási utalványért!

„Azt érzem, hogy sokkal többet beszélünk a környezettudatosságról, mint amennyit teszünk érte” – mondja Pokorny Lia, filmpályázatunk egyik zsűritagja.  „Majdnem mindenki elismeri a fontosságát és sóhajtozunk, hogy kellene valamit tennünk és nagyon drukkolunk annak, hogy ezt valaki végre meg is tegye. Nem tudunk semmit a szelektív hulladékgyűjtésről. Ha megkérdezném az embereket az utcán, minden második azt mondaná, hogy azért nem gyűjt szelektíven, mert minket átvernek, hiszen ezeket úgyis összekeverik. Ez valami városi legenda lehet… A legszomorúbb az, hogy nem veszik a fáradságot, hogy esetleg utánanézzenek. Pedig ha elhatározod magad, nem okozna terhet!”

Pokorny Lia is óvja a környezetünket nap mint nap

„Számos dolgot teszek én is a környezetért. Letekerem a fűtést, ha nem vagyok otthon. Bárhol járok, lekapcsolom a villanyt, ha nincs rá szükség. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, öko-tisztítószereket vásárolok, minimálisra csökkentem az autózást, kikapcsolok minden készüléket, ha nem használom. Bevásárlólistát írok, hogy ne vásároljak feleslegesen. Víztisztítót használok és nem palackos vizet iszom. Mindezekkel próbálok környezettudatosabb lenni, de igazán ez sem elég. Fel kellene ismernünk, hogy már közösségként gondolkozva, együtt kellene felelősséget vállalnunk környezetünkért.” – vallja Lia.

Te hogyan takarékoskodsz a természet adta értékeinkkel? Mutasd meg egy kisfilmben május 8-ig!

Liához hasonlóan Neked is vannak jó ötleteid? Esetleg az életed része a környezetvédelem? Küldd el nekünk kisfilmed, és mutasd meg, hogyan és mit teszel Te a környezetedért!

Meghosszabbított határidővel, május 8-ig várjuk a Te alkotásod is. További információkért kattints: www.szelektalok.hu/filmpalyazat2016

 

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.